Nea Radio

Nea Radio

Holtålen kommune gir Killingdal Fjellstue en sjanse til

Bjørgåsen Fjellstue Foto: Berit Kleven

Nær konkurs etter mislighold av lån fra risikokapitalfondet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2017 kl 13:50

Formannskapet i Holtålen behandlet tirsdag en søknad fra Killingdal Fjellstue om ny nedbetalingsplan etter mislighold av lån fra risikokapitalfondet.

Killingdal Fjellstue ble fra desember 2015 til november i fjor benyttet som mottak for enslige mindreårige flyktninger. Holtålen kommune begjærte fjellstua konkurs da lånet fra risikokapitalfondet ikke ble betalt som avtalt.

I saksbehandlers vurdering av saken heter det blant annet at lånet som ble gitt til Killingdal fjellstue AS var en god håndsrekning fra kommunen blant annet fordi det var etablert et mottak der som genererte viktige arbeidsplasser i kommunen. Viktig var det også at etablissementet fra før ikke hadde mottatt noe støtte fra kommunen.

Så mener saksbehandler at når en ikke kan følge opp inngåtte forpliktelser så må en ta kontakt omgående med den parten det gjelder for å forsøke å få til løsninger. Her burde Killingdal fjellstue AS helt klart kontaktet Holtålen kommune straks situasjonen ble slik og ikke bare «legge det bort» til det blir alvor. Når det er nevnt så har Killingdal Fjellstue AS vist ansvar når situasjonen ble alvorlig nok – tatt grep og gjort delvis opp for seg, heter det i saksbehandlers vurdering av saken.

Formannskapet innvilget en søknad fra fjellstua om å få lånet tilbake til ordinære vilkår og opprinnelig betalingsplan godkjennes. Omkostningene og renter på 16.000 kroner , legges til lånesummen. Terminbeløpene øker da slik at det totale lånet, etter endringene, blir nedbetalt innenfor gammel nedbetalingsplan pluss 6 måneder. Dette vil nok gi et terminbeløp på 5 000 kr per måned. Søker ba om mulighet til 4 000 kr per måned, noe formannskapet ikke imøtekommer.

Ordfører Jan Håvard Refsethås sier det var en reell fare for at Killingdal Fjellstue kunne blitt slått konkurs:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...