Nea Radio

Nea Radio

Holtålen er Sør-Trøndelags nest dyreste på kommunale avgifter

Holtålen er blant landets dyreste kommuner Foto: Per Magne Moan

Havner på 25. plass blant landets dyreste kommuner å bo i.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.07.2017 kl 22:34

Holtålen er blant de kommunene i landet som får mørkerød farge på oversikten over hva innbyggerne må betale i årlige kommunale avgifter. Det skriver VG. Rødfargen betyr mer enn 20.000 kroner i avgifter hvert år. Det viser en undersøkelse SSB har utført på oppdrag fra Huseiernes Landsforbund.

Undersøkelsen er basert på Kostratall og gjelder for en enebolig på 120 kvm.

Holtålen havner på 21.343 i årlige avgifter, noe som plasserer kommunen på 25. plass av de dyreste. Dette er en liten bedring fra fjorårets 19. plass.

Av “våre” kommune følger deretter Malvik med 18.590 kr, Tydal med 18.135 kr, Røros med 17.402 kr, Selbu med 16.978 kr og med Stjørdal 13.648.

De årlige kommunale avgiftene i Trondheim er 12.359 kr.

Sola utenfor Stavanger er landets billigste kommune å bo i med 7707 kr, mens Hjartdal i Telemark er den dyreste kommunen med årlige avgifter på 25 267 kroner.

Ordfører i Holtålen sier at det først og fremst er det kommunale vassverket som trekker opp kostnadene. Hør intervju med ordføreren her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...