Nea Radio

Holtaalske Skieløber Compagnie i Armfeldts skispor

Det Holtaalske Skiløpercompagnie er alltid parat. Foto: Nils Kåre Nesvold

Går Bukkhammerrennet i full mundur.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2018 kl 08:37

Lørdag er det klart for det 20 km lange Bukkhammerrennet, som går mellom Aunegrenda i Holtålen og Hilmo i Tydal. Det er 72 år siden skirennet ble arrangert for første gang.

Der skal blant annet Det Holtaalske Skieløber Compagnie delta for å markerer at det i år er 300 år siden General Carl Gustaf Armfeldt trakk sine soldater ut av Trøndelag.

Traséen som skal benyttes, er den samme som Armfeldts hærtog gikk for 300 år siden, og skieløbercompagniet skal benytte datidens utstyr og bekledning.

Dette er ikke den eneste Armfeldtmarkeringen i helga. Søndag det en skihistorisk dag i Ålen Skisenter. Her skal det gjenskapes konkurranser fra et skiereglement fra 1765 og arrangementet er åpent for alle interesserte.

Her tas det utgangspunkt i et skireglement fra 1765 og det vil bli følgende skiøvelser:

Datidens langrenn (kort løype/kun en stav)

Datidens hopp (ikke så stort)

Datidens utfor, det vil si renne ned en «maadelig bakke» og skyte i fart mot en blink på «40 – 50 Skrids Distance»

Arrangøren lover at opplegget ikke blir vanskeligere enn at det vil passe for de fleste.

Skihistorikeren Kristen Moe vil også være i Ålen Skiusenter søndag og han vil fortelle om øvelsene.

Compagniechef Vidar Aunøien sier at han ikke kjenner til at at et slikt arrangement har blitt gjennomført i nyere tid før.

Det Holtaalske Skieløber Compagnie er det eneste skiløbercompagniet i landet som er operativ på ski. Fra 1718 – 1826 var det seks skiløbercompagnie som skulle forsvare landet, blant annet mot svenskene.

Interessen for compagniet er voksende og Aunøien melder om økt rekruttering av nye soldater.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...