Nea Radio

Hold barnetrygda utenfor sosialhjelpa

Skjem barnetrygda: Malvik SV ønsker at hele barnetrygda skal holdes utenfor når grunnlaget for sosialstønad skal beregnes i Malvik kommune. På bildet: 2. kandidat Thomas Ulstad (t.v), 1. kandidat Rakel Skårslette Trondal og 3. kandidat Heidi Steine. Foto: Malvik SV

I dag vokser over 100.000 unger i Norge opp i fattige familier, og antallet er økende. Derfor er det spesielt viktig at Malvik kommune fører en politikk for inkludering og omfordeling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Malvik kommune regner barnetrygden som en del av foreldrenes inntekt i
beregningen av sosialhjelp, dermed får de som har lite fra før enda mindre. I dag holdes kun 25% av barnetrygden utenfor. SV vil at all barnetrygd holdes utenfor når sosialhjelp skal beregnes.
For familier som lever på sosialstønad ville dette gitt et sårt tiltrengt bidrag til for eksempel parkdress og støvler når minstemann skal begynne i barnehagen, eller til bursdagsgave når ungene blir bedt i selskap hos klassekamerater. Dette er utgifter som de fleste av oss ikke tenker over, men som for dem som har minst, blir alt for mye. For Malvik kommune vil det koste så lite å holde barnetrygda utenfor sosialhjelpa, men for sosialhjelpsmottakere som får barnetrygd, vil det kanskje bety så mye. Kanskje kan de få råd til å la barna gå på kulturskolen eller på fotball. Det kan være pengene som gjør det mulig å ta med barna på en liten ferie.
SV tar kampen for et raust og inkluderende Malvik. Der alle barn har økonomi til å være en del av felleskapet og der ingen unger vokser opp i fattigdom.
Stem SV!

Rakel S Trondal, ordførerkandidat Malvik SV
Thomas Ulstad, andrekandidat
Heidi Steine, tredjekandidat.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...