Nea Radio

Trym Cornels Kværnes Foto: Per Magne Moan

Hjertegutten

Trym (14) fra Ålen er med i ny TV-serie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2018 kl 19:25

– Han var jo alltid i dårlig form. Alle, både vi og andre, trodde han rett og slett var lat. Det sier Odd Kværnes og sikter til sønnen Trym, som ikke var like aktiv og tiltakslysten som andre unger da han vokste opp.

Heller ikke legene fant noen årsak til dette. Trym var godt vant til sykehus og leger siden han var operert for klumpfot da han var svært ung. Men til tross for flere legebesøk så fant man ingen grunn til at han alltid ble så fort sliten?

Artikkelen fortsetter under bildet

FAR OG SØNN: Pappa Odd og Trym. Foto: Per Magne Moan

– Vi skjønte at noe måtte være galt og etter mye masing ble han endelig undersøkt av en hjertespesialist. Da ble det påvist feil i en hjerteklaff, sier pappa Odd.

Operasjonen avlyst

Etter videre utredninger så ble det bestemt at Trym skulle opereres og familien dro til Oslo og Rikshospitalet. Hovedpersonen selv var veldig klar for operasjon og skuffelsen var desto større da inngrepet ble avlyst og legene ville utsette det hele til han var ferdig utvokst.

Heldigvis skulle det ikke gå mer enn et par uker før de lærde i hvite frakker ombestemte seg igjen og i november 2016 kunne operasjonen endelig begynne. Trym var da drøyt 12 år gammel.

TV2

I tillegg til å være vant til sykehus, leger og kirurger, så var Trym og familien også vant til å ha TV-kamera på slep i ulike situasjoner. Sa han ble operert for klumpfot ble det filmet med tanke på undervisning og opplæring av kirurger.

Det var kanskje årsaken til at det ble ja fra familien Kvernes på spørsmål fra TV2 om de ville være med i en ny fjernsynsserie om hjertesyke barn.

Artikkelen fortsetter under bildet

VELLYKKET OPERASJON: Trym kan i dag gjøre det aller meste som andre ungdommer på sin alder. Foto: Per Magne Moan

Søndag 9. september og søndag 16 september debuterer Trym og familien i "Hjertebarna". Programmet har allerede gått flere uker på TV2, men det er disse to dagene som er viet 14. åringen fra Eidet i Ålen.

Spent

Vi kan røpe at operasjonen var svært vellykket og Trym kan i dag gjøre det meste som andre ungdommer på samme alder. Selv er han spent på hvordan programmet vil bli mottatt og ikke minst den tynne stemmen han hadde da opptakene ble gjort:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...