Nea Radio

Hessdalskjølen:

Hjelpekorpset bygger ut

Ålen Rødekors flytter depoet til hytta på Kjølen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2021 kl 21:03

Ålen Røde Kors Hjelpekorps er i gang med å bygge nytt depot, like ved hytta på Hessdalskjølen.

"Røde Kors-hytta" ble satt opp på 80-tallet og fungerer som hovedkvarter for hjelpekorpset. Men alt utstyret er blitt lagret andre steder, rett og slett fordi det ikke har vært plass på Kjølen.

Mye av det større utstyret har vært lagret i Protex sine fabrikklokaler i Hovstrøa, men Gaula Tradisjonsmøbler som har etablert seg der, trenger stadig mer plass og Røde Kors har derfor måtte se seg om etter andre løsninger.

Valget falt rett og slett på å bygge på hytta med omlag 170 kvadratmeter i to etasjer.

Nybygget skal i tillegg til å fungere som lager, også ha oppvarmet garasje og lokaler som kan brukes til kursing og undervisning.

Operativ leder i Ålen Røde Kors Hjelpekorps, Jon Peder Hov, sier at grunnarbeidet er unnagjort og entreprenøren Bergstaden Bygg står klare til å starte snekringen.

Han håper jobben er unnagjort i løpet av høsten og at lokalene er klare til bruk før jul.

Ålen Røde Kors har omlag 150 medlemmer og 30 av disse er aktive i hjelpekorpset. Resten er med i besøkstjenesten, der de bidrar til et tryggere og bedre lokalmiljø.

Hjelpekorpsets hovedoppgave er å bistå ved blant annet leteaksjoner, men har også aktiv vakttjeneste i påskefjellet.

Hør intervju med Jon Peder Hov her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...