Nea Radio

– Hjelp oss å holde lav smitte i Bergstaden

Sleggveien, Røros Foto: John Drugli

Røros kommune har utviklet en digital løsning for gjesteregistrering til bruk i smittesporing.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros kommune skriver i en pressemelding tirsdag at de innfører frivillig registrering av gjester på alle spisesteder og kafeer. For skjenkesteder blir dette pålagt fra den 13. oktober 2020.

Det er et lavt smittetrykk i Røros og regionen rundt. Når det blir påvist smitte er det viktigste vi kan gjøre å være raskt ute med smittesporing slik at personer som har vært i nærheten av smitten umiddelbart kan identifiseres, testes og isoleres.

God smittesporing er avgjørende

Smittesporing er meget ressurskrevende for kommunene. Ved de få tilfellene av smitte som Røros har håndtert, er viktigheten av god og ryddig bakgrunnsinformasjon om hvem som kan ha vært i nærheten av smitte blitt veldig tydelig. God registrering av hvem som har vært hvor og til hvilken tid er avgjørende for å kunne varsle alle berørte rakest mulig. Slik reduserer vi sannsynligheten med å måtte iverksette smittereduserende tiltak som griper unødig sterkt inn i samfunnet.

Røros kommune har utviklet digital løsning for registrering

Helsedirektoratet har gitt kommunene i oppdrag å bidra til at det opprettes registrering av alle gjester som er innom spisesteder og kafeer. Fra den 13. oktober blir alle skjenkesteder pålagt å føre oversikt over sine gjester. For øvrige serveringssteder er registreringen like viktig, men fortsatt frivillig. Virksomhetene i Røros er generelt gode på håndtering av smittevern, og noen har allerede iverksatt registrering av sine gjester. Det er bra!

For å sikre at registrerte data blir enklest mulig å håndtere, har Røros kommune utviklet en egen løsning som stilles fritt til disposisjon for alle spisesteder og kafeer i kommunen. Med dette blir all informasjon registrert i èn og samme database. Dette sparer smittesporingsteamet vårt for mye tid.

Her kan du se løsningen

Hvordan fungerer registreringen?

En QR-kode leder gjestene inn på en nettside der navn, telefonnummer og hvilket spisested som er besøkt kan registreres. Tidspunktet registreres automatisk. All registrering forutsetter av gjesten samtykker i registreringen. Informasjonen lagres i 2 uker før den slettes. Dersom noen ønsker å etter-registrere et besøk på ett av våre spisesteder, finnes det et eget felt for dette. For gjester som ikke har mulighet for å skanne en QR-kode med egen mobiltelefon, skal serveringsstedet ha en reserveløsning i form av papirlister eller bruk av annen mobil eller nettbrett.

Dersom virksomheter som ennå ikke har fått utdelt QR-koder også ønsker å benytte seg av løsningen, er de velkommen til å ta kontakt med Røros kommune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...