Nea Radio

Hit vil vi ikke tilbake

VIL IKKE TILBAKE HIT: Tyrkia er landet mange av oss ikke ønsker å reise tilbake til, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock

Særlig ett land har blitt mindre populært blant nordmenn, viser FINNs nye reiseundersøkelse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia er landene flest nordmenn skal til i sommerferien i år, ifølge FINNs ferske reiseundersøkelse som er gjennomført i samarbeid med Norstat.

30 prosent av respondentene i undersøkelsen svarer at god atmosfære og god stemning er blant årsakene til at de skal til disse destinasjonene, mens 15 prosent svarer at det er fordi det er trygt å reise dit.

Vil ikke tilbake til Tyrkia

Nettopp dette med hygge og trygghet er også en del av årsaken til at mange nordmenn ikke vil tilbake til ett bestemt land - nemlig Tyrkia.

Godt over 20 prosent sier at de absolutt ikke vil tilbake til Tyrkia, og hele 50 prosent av respondentene svarer at de ikke vil tilbake til den aktuelle destinasjonen fordi det er “lite hyggelig”. 34 prosent sier også at dårlige minner er grunn til at de ikke vil tilbake, 32 prosent at det er skittent og 30 prosent oppgir frykten for terror som grunn.

- Det er viktig at det er hyggelig og god stemning der man skal på ferie. Det er nok også mye av grunnen til at mange drar til samme sted om igjen og om igjen - fordi man vet hva man får, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

- At Tyrkia har falt i popularitet, er kanskje ikke så overraskende. Selv om mange fortsatt reiser dit, er det nok slik at en del synes Tyrkia er litt utrygt, og selv om det er billig, finnes det mange andre, alternative destinasjoner som er like billige og “tryggere”. Tyrkia grenser også til krigsherjede Syria, som heller ikke er særlig positivt. Mange nordmenn har rett og slett droppet Tyrkia til fordel for andre land i Sørøst-Europa.

Det er flest nordlendinger (28 prosent) og vestlendinger (29 prosent) som oppgir at de ikke vil tilbake til Tyrkia. Og disse har tydeligvis hatt dårligere opplevelser med landet enn Oslo- og Østlendinger, hvor henholdsvis 15 og 17 prosent av beboerne sier at de ikke vil tilbake til Tyrkia.

Men mange reiser likevel

Til tross for at Tyrkia er destinasjonen færrest sier at de vil tilbake til, har tidligere data fra FINN reise vist at Tyrkia også er en av destinasjonene med størst vekst i bestillinger i år, både på fly og pakkereiser.

Etter et par dårlige sesonger i 2016 og 2017 er de nå på full fart tilbake til gammelt nivå.

- Tyrkia er fortsatt relativt billig, mens de mest populære sommerdestinasjonene, som Spania, Hellas og Kroatia, har blitt dyrere. Så det er nok mange som velger å dra til Tyrkia på grunn av pris, og så er det nok en del som reiser dit da for første gang, sier Terje Berge.

Egypt og Bulgaria også på lista

Heller ikke Egypt og Bulgaria kommer særlig godt ut i reiseundersøkelsen, og havner på andre og tredjeplass over destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til.

- Egypt og Bulgaria er også land mange kanskje føler at ikke er så veldig trygge. I tillegg er det nok en del som kan ha hatt litt negative opplevelser med hotellene i Bulgaria. Det er varierende standard, og reiseundersøkelsen viser også at nordmenn er opptatt av bo, at det skal være greit. Og så har service mye å si, sier Berge.

Det er klart flest østlendinger (15 prosent) som ikke vil tilbake til Egypt. Til sammenligning oppgir kun 3 prosent av vestlendinger at de ikke vil tilbake dit. Bulgaria er det flest fra Midt Norge (11 prosent) som er kritiske til, med 11 prosent som oppgir destinasjonen som et land de ikke ønsker å besøke igjen, mens kun 1 prosent av Oslo-borgerne oppgir det samme.

Topp 5 destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til (hentet fra reiseundersøkelsen):

Tyrkia
Egypt
Bulgaria
Russland
USA

Topp 5 grunner til at nordmenn ikke vil tilbake til landet/destinasjonen (hentet fra reiseundersøkelsen)

Lite hyggelig
Dårlige minner
Skittent
Terror
Dårlig mat

(Kilde: FINN.no/NTBinfo)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...