Annonse
Nea Radio

Hit reiser nordmenn i jula

Norwegians Boeing 737-800 Foto: Jørgen Syversen

Nordmenn reiser som aldri før, og i jula skal rundt en halv million norske reisende fly med Norwegian innenlands og utenlands. Mange skal til varmere strøk eller på storbyferie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Jula er høysesong for reiseglade nordmenn. Mange reiser innenlands og skal hjem til jul, men enda flere velger å reise utenlands.

- Vi ser at flere nordmenn velger å reise utenlands denne jula, både på storbyferie og på strandferie. I år ser vi en økning i antall reisende som velger storbyferier som Berlin, Paris og London. Stadig flere velger også å besøke Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote. I tillegg er Malaga og Alicante på topplista. Denne jula er spesielt gunstig for de som ønsker en lengre ferie fordi man kun trenger å ta noen få dager fri. Det ser ut til å gjøre nordmenn enda mer reiselystne, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Topp 10 Norwegian-destinasjoner til utlandet i jula 2019:

London
Berlin
Alicante
Malaga
Las Palmas
Paris
Barcelona
Budapest
Bangkok
Fort Lauderdale

Den aller mest populære destinasjonen fra andre byer i Norge enn Oslo er nettopp Oslo, og mange velger så å fly videre herfra til andre destinasjoner som for eksempel Bangkok eller Fort Lauderdale. Lokalt er det mange forskjeller, men utfartstrangen er stor over hele landet og både storbyferier og ferier til varmere strøk topper samtlige lister.

Topp fem direkteruter fra Trondheim:

Krakow
London
Riga
Las Palmas
Alicante

Tallene er basert på billetter solgt perioden 20. desember 2019 til 5. januar 2020.

Nøkkelord

Annonse