Nea Radio

Selbusjøen er full:

- Hit, men ikke lenger!

Inger Johansen og Anne Brit Eggen er begge faste beboere ved Selbu Camping om sommeren. - Hit går bra, men vi vil ikke at sjøen skal stige mer nå, sier de. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Det sier Inger Johansen og Anne Brit Eggen til Nea Radios utskremte som har sjekket forholdene nede ved Selbu Camping.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I følge oppdaterte prognoser fra Statkraft vil Selbusjøen sannsynligvis ende opp med vannstand mellom 20 og 50 cm over høyeste regulerte vannstand, HRV som er 161,3moh, skriver Selbyggen.

Statkraft Energi oppdaterer sine prognoser to ganger hver uke, og i følge tirsdagens prognoser er det svært stor sannsynlighet for at Selbusjøen, tross maksimal tapping i Hyttfossen, vil gå over HRV. Sjøen har imidlertid sunket 7 cm fra mandag kveld til tirsdag kveld, i følge avisa.

Stein Emstad er leder for Selbusjøen Grunneierlag og han er ikke bekymret for sjøen. - Jeg er mye roligere nå etter en kuldeperiode. Sjøen blir nok litt overfull, men ikke så mye som fryktet, sier han til Nea Radio.

Oppfordringen er allikevel fortsatt klokkeklar: Pass på dine eiendeler rundt elv og sjø!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...