Nea Radio

Historisk plakettutdeling i 4H Trøndelag

4H: Fellesbilde av alle 69 deltakerne Foto: Håkon Rønvik


For aller første gang var plakettmottakere fra hele det nye langstrakte fylket samlet til plakettfest i Trondheim. For 4H-ere fra Bindal i nord til Glåmos lengst sør ble det en høytidelig feiring med utdeling ved fylkesmann Frank Jenssen og påfølgende festmiddag med taler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 21:42

Folkemusikalsk innledning og fylkesmannen som plakett-utdeler

Bunad- og dresskledde, stolte og glade over fullført løp i 4H var 69 plakettmottakere med familie og venner samlet på Thon Hotell Prinsen for å overvære historiens første plakettutdeling i 4H Trøndelag. 
Folkemusiker Einar Olav Larsen fra Verdal satte tonen med sin bunadskledde fiolin – hardingfela, før fylkesmann Frank Jenssen inntok scenen. Han oppfordret i sin tale ungdommen til å gå inn i framtiden med hele seg og ta med seg alt de er videre i livet som studenter og arbeidstakere. Respekt for andre og evnene til å se hvert enkelt menneske som unik var også verdier fylkesmannen fremhevet.

For å få 4H-plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt sju 4H-prosjekt over minst sju år.  Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fullført 4H-programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring om samarbeid på tvers av aldersgrupper, møteledelse og medlemsdemokrati. I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottakerene har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement i 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller i STÆA og NTAK.

4 H: Selbus flotte plakettmottakere sammen med fylkesmann Frank Jenssen (t.v.): Ole Johan Kjøsnes, Ole Petter Engan fra Varden 4H, Anne Marte Stokke og Jorunn Leithe fra Selburosa 4H Foto: Håkon Rønvik

Lang reisevei til tross

Ole Petter Engan fra Varden 4H i Selbu tok nattbuss fra Førde der han nå går folkehøgskole. Plakettfesten skulle han ha med seg. Det ble en høytidsstund og trivelig gjensyn med 4H-venner fra hele fylket.
Ole Petter var en av fire fra Selbu, to fra Glåmos og en fra Haltdalen som lørdag mottok sin 4H-plakett.

4 H: Stolte plakettmottakere sammen med fylkesmann Frank Jensen (t.v.): Inga Marie Tronsaune fra Ivrig 4H, Jone Haugsbak og Anne Marthe Liadahl Høyem, begge fra Viken 4H Foto: Håkon Rønvik

Mange gratulanter


Nestleder i fylkesstyret i 4H Trøndelag, Ingrid Kristine Kjøsnes fra Varden 4H var første gratulant. Tross sin unge alder (20) innehar hun frivillige verv i både egen klubb, STÆA og fylkesstyret.
- 4H har gjort meg trygg på meg selv, derfor står jeg her i dag og gratulerer dere på vegne av fylkesstyret, sier Kjøsnes.

4H: Ingrid Kjøsnes med gratulasjoner fra fylkesstyret ved plakettfesten på Thon Hotell Prinsen i Trondheim lørdag. Foto: Håkon Rønvik

Rørende tale fra plakettmottaker


Hilde Bruvoll Bach fra Bjønnspåret 4H holdt tale på vegen av plakettmottakerne. 
-Det er vanskelig å forklare når folk som spør hva 4H er. 4H er så mye, sier Hilde og ramser opp en hel del minner og legger til: -De jeg har blitt kjent med gjennom min tid i 4H er ikke venner – de er familie. Bach rettet på vegne av alle en stor takk til foreldrene – uten dere hadde ikke dette vært mulig.


Stolt 4H-mamma 


-Ta med dere det dere har lært i 4H og vis det fram med stolthet, sa Brit Melting, 4H-mamma og mangeårig rådgiver i Voll 4H. Melting som selv har plaketten fra Mosvik 4H, fortsetter: 
-Gjennom min jobb møter jeg 4H-ere overalt; på slottet i Oslo jobber 4H-ere, på Ambassaden i Berlin. Det dere har lært gjennom prosjektarbeid settes høyt i arbeidslivet, det dere har med dere av sosiale ferdigheter og engasjement er minst like viktig, fremhever Melting.

Fullendt 4H-løp er starten på alumnlivet


Rodgeir Geving fra Stjørdal og NTAK ønsket velkommen til alumnlivet. - Når jeg får spørsmål om hva 4H er fra noen som ikke kjenner organisasjonen vår, da svarer jeg: 4H er alt du har gått glipp av.Takk for maten fra Norges Bondelags leder


Lars Petter Bartnes har selv plaketten fra Fram 4H i Beitstad og var til stede som far til en ny generasjon plakettmottaker. Bartnes fremhevet måltidets betydning som samlingspunkt og ramme rundt en slik høytidelighet, samt den økende en bevissthet rundt råvarer og lokal mat, der Trøndelag er i en særstilling. Bartnes roste hotellet for god mat og effektiv servering av nærmer 200 personer.

Kun få dager igjen til neste treffpunkt

Håkon Rønvik fra STÆA benyttet anledningen til å gjøre plakettmottakerne klar over sine muligheter som alumner. 
-Det finnes to typer alumner, de som deltar på arrangement for å være sosiale og ha det moro og de som engasjerer seg for å skape treffpunkt og anledninger til moro. Fredag 9 januar samles hele 560, 4H-ere, alumner og voksne i Stjørdalshallen for ei hel natt med volleyball. Over halvparten av fylkets 4H-klubber stiller lag. 
- Her er muligheten for dere til å være med å bidra til en stor opplevelse for alle som kommer, sa Rønvik. Dette er et stort arrangement som STÆA og NTAK for første gang arrangerer sammen og vi vil se dere der!

Festmiddagen ble avsluttet med 4H-løftet og felles fotografering av kveldens hovedpersoner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...