Annonse
Nea Radio

Serieleder Rosenborg

Historisk hjemmeseier sikret tabelltopp

SERIELEDERE: Rosenborg Kvinner Foto: Henrik Einangshaug

RBKs kvinnelag fortsetter den sterke sesongstarten. Med historiens første hjemmeseier i svart og hvitt leder nå RBK-jentene Toppserien etter tre runder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

En potensiell tabelltopp lå i potten for Rosenborg da Kolbotn kom på besøk til Koteng Arena søndag ettermiddag. Og trønderne leverte en førsteomgang en serieleder verdig. RBK tok tak i ballen fra start og dominerte banespillet.

Én-to-tre...

BANENS BESTE: Cesilie Andreassen ble av en lokal jury kåret til kampens beste spiller. Foto: Henrik Einangshaug

I det 16. spilleminutt fikk vi kampens første store mulighet. Cesilie Andreassen dro seg fri fra to motspillere og slo en perfekt bakromspasning på Julie Blakstad. Stortalentet rundet Kolbotn-keeper Siri Ervik, men presterte å sette ballen utenfor åpent mål.

I det 20. spilleminutt ristet det i tverrliggeren til Kolbotn-målet. Kristine Minde fikk tak i nedfallsfrukten etter et oppspill fra Andreassen, og dundret til. Ervik fikk hanskene på ballen og den smalt i aluminiumen.

I det 23. spilleminutt snappet Blakstad opp ballen ved venstre hjørne av 16-meteren og la den ut i banen. Der dukket Emilie Joramo opp og forsøkte å plassere ballen i krysset. Siktet var ikke helt innstilt, og den suste like utenfor.

På det fjerde skal det skje

1-0: RBK-spillerne svermer rundt målscorer Cesilie Andreassen etter at hun sendte hjemmelaget i føringen. Foto: Henrik Einangshaug

Det var et spørsmål om tid slik omgangen utviklet seg, og målet kom til slutt. Etter 25 minutter ble Andreassen felt på 18 meter. Frisparket tok hun selv, og ballen gikk via en Kolbotn-spiller og i nettet bak en utspilt Ervik i målet. En veldig fortjent ledelse til hjemmelaget var omsider et faktum.

RBK fortsatte å dominere gjennom resten av omgangen, og Celine Nergård var kun en mesterlig redning fra Ervik unna å ekspedere et Andreassen-innlegg til 2-0. Samme spiller fikk ballen i nettet etter 37 minutter, men ble avblåst for offside. Dermed ebbet første omgang utrolig nok ut i kun ett måls ledelse for hjemmelaget.

Slag i trynet

Den mangelfulle effektiviteten til RBK-jentene i første omgang skulle vise seg å bli straffbar i starten av andre omgang. Keeper Siri Ervik pumpet et frispark fra egen banehalvdel inn i trøndernes 16-meter. Ballen havnet til slutt hos innbytter Synne Christiansen som fra kloss hold tuppet ballen forbi RBKs keeper Kristine Nøstmo. Dermed hadde såvel hun som Kolbotn scoret på sin første avslutning på mål i kampen, og 1-1 var et faktum.

Clausen-klasse

TOMÅLSSCORER: Marit Clausen Foto: Henrik Einangshaug

Men det skulle ikke vare lenge. I kampens 56. spilleminutt skulle spissen Marit Clausen begynne å virkelig gjøre seg gjeldende. Ina Lundereng Vårhus vendte spillet fra venstre mot høyre hvor Mali Lilleås Næss slo et tidlig innlegg. Inne i boksen steg Clausen til værs og stusset ballen elegant inn i mål til ny ledelse for Rosenborg. En vakker avslutning på et vakkert angrep mot etablert forsvar.

Og kampen skulle bli punktert til slutt. I kampens 81. spilleminutt sto Mali Lilleås Næss for et langt innkast høyt i banen fra høyre side. Inne på femmeteren gjorde Clausen gjedda i sivet stolt da hun plutselig dukket opp foran både forsvarsspillere og keeper, og hamret ballen i nettet. Dermed fastsatte hun sluttresultatet til 3-1.

Etter tre serierunder leder altså Rosenborg Toppserien med knappest mulig margin – ett mål mer scoret enn LSK. Neste kamp for RBK-jentene er lørdag 25. juli borte mot Arna-Bjørnar.

Kampfakta

Rosenborg - Kolbotn 3-1 (1-0)

1-0: Cesilie Andreassen (26')
1-1: Synne Sofie Christiansen (48')
2-1: Marit Clausen (56')
3-1: Marit Clausen (81')

RBKs lag:
Kristine Nøstmo
Mali Lilleås Næss
Emilie Bragstad
Ina Lundereng Vårhus
Kristine Minde
Emilie Marie Joramo
Elin Åhgren Sørum
Celine Emilie Nergård
Cesilie Andreassen
Julie Blakstad
Marit Clausen
-
Lisa-Marie Utland (fra 46')
Sara Kanutte Fornes (fra 72')
Rakel Engesvik (fra 87')
Emilie Lein (fra 87')

Nøkkelord

Annonse