ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Påske-LAN:

- Her vil det alltid være noe som passer for alle

PÅSKE-LAN: Flere barn og unge har valgt å starte påsken sin på LAN i Kimen kulturhus på Stjørdal. Foto: Henrik Einangshaug

Carbon Fritidsklubb gjentar suksessen fra vinterferien, og arrangerer i påsken Påske-LAN på Kimen kulturhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 16:26

ANNONSE
Annonse

Mandag klokken 10 åpnet dørene til årets Påske-LAN på Kimen Kulturhus på Stjørdal. Arrangementet er et rusfritt arrangement for barn og ungdom i alderen 13-25 år, og arrangeres frem til onsdag.

Kun kort tid etter dørene åpnet, hadde mange funnet sine seter inne i storsalen på kulturhuset.

- Det er 144 seteplasser, men til nå har det kommet 50-60 personer. Det er veldig stort for de som er her, men vi håper at folk kommer innom for å kjøpe billetter i tiden fremover.

Det sier Eirin Emilie Møinichen Løkken, som sammen med Eskil Løvås er to av mange som er i sving under arrangementet som finner sted fra mandag til onsdag i påsken.

Sosialt arrangement

Arrangøren skriver på sin hjemmeside at ønsket er å samle dataglade mennesker på samme plass, samtidig som de skaper liv med mange forskjellige scenekonkurranser og spillkonkurranser.

- Her vil det alltid være noe som passer for alle, skriver arrangøren videre på sin hjemmeside.

Nea Radio to mandag ettermiddag turen innom Påske-LAN, hvor mange allerede hadde rigget seg klar med datamaskin, egen stol og det som hører med til et LAN. Løvås synes det er herlig å se stemningen i salen.

- Jeg ser det er en innmari god stemning innpå der blant folket. De koser seg, har det trivelig, og jeg tror det er en god måte for de å starte påsken sin på, sier Løvås tydelig.

En av flere som velger å tilbringe starten av påsken på Kimen, er 15 år gamle Matthias Nordli Gylland fra Stjørdal, som sammen med tre kompiser satte seg tidlig til rette i storsalen.
Flere av deltagerne velger å reise hjem for å overnatte, det er ikke planen til Gylland.

- Tror jeg skal overnatte vertfall. Det er mange som drar hjem, men litt av det å være på LAN er å overnatte.

For noen av de som er på Påske-LAN er konkurransene svært viktige, blant annet ettersom arrangørene lokker med flotte premier, deriblant toppremie på 10 000 kroner. For andre er derimot det sosiale, og det å treffe andre dataglade personer i starten av påsken.

Hva er du her mest for?

- Litt av hvert egentlig. Premier, konkurranser og det sosiale, sier Løvås, som samtidig påpeker at det veldig mye sosialt og artig når man er på LAN, sier Løvås.

I lydfilen under kan du høre Nea Radios direktesending fra Påske-LAN mandag ettermiddag.

ANNONSE