Nea Radio

Malvik:

Her skal vaksineringen foregå

Kulturhuset: Malvik kommune har bestemt at Bruket kulturhus skal brukes til massevaksinering. Foto: Arkiv

Malvik kommune legger til rette for at Bruket kulturhus skal bli hovedarena for massevaksinering av befolkningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under et møte i formannskapet i Malvik kommune i dag tirsdag, orienterte kommuneoverlege Realf Ording Helgesen og kommunalsjef Tone Østvang om hvordan vaksineringen av befolkningen skal foregå.

– Vi har vurdert en rekke lokasjoner for dette, sier Østvang.

– Det vi ser er at bygninger som Abrahallen, Messebygget og det gamle sykehjemmet har alle utfordringer som gjør det vanskelig å benytte. Derfor har vi falt ned på at Bruket kulturhus vil være egnet.

Det er Nygårdsvollsalen, Kjeraten og lagerarealer som skal rigges for vaksineringen. I tillegg vil Malviksenteret være aktuelt, dersom det skulle oppstå særegne situasjoner, forklarer Østvang.

Ketchup-effekten

Foreløpig kommer det få ukentlige doser til Malvik. Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen mener imidlertid at dette tallet fort kan øke.

– Vi er helt i starten av vaksineringen og antall doser vi får nå er lav. Det kan kanskje virke litt overdrevet å rigge for massevaksinering når vi bare får rundt 35 doser i uka.

Han sier videre at kommunen vil være klar når denne situasjonen endrer seg.

– Jeg tror vi er på et stadium som kan sammenlignes med å riste ei flaske ketchup. Plutselig kommer det massevis og da skal vi være klare, sier Helgesen.

Andre runde

Helgesen forklarer at revaksinering er sikret.

– Når du har fått din første dose skal du ha en ny dose tre uker etter. Det er sikret at disse dosene kommer når de skal og at nye førstedoser kommer i tillegg.

Både første og andre dose kan brukes om hverandre.

– Det betyr at dersom noen ikke møter opp til andre vaksinering, så kan denne dosen brukes som førstedose på noen andre.

Essensielt personell

Per nå er man ferdig med å sette første runde vaksiner på Hommelvik Helsetun. Nå star Vikhammer Helsetun for tur.

– I tillegg skal det vaksineres en del essensielt helsepersonell. Dette er mennesker som jobber i førstelinja og som enten er spesielt utsatte eller har et eget sykdomsbilde som gjør at de er mer sårbare om de blir smittet.

Han mener det meste av det aktuelle helsepersonellet vil være vaksinert innen utgangen av januar.

– Jeg tror også at vi vil være i gang med å vaksinere den voksne befolkningen ganske snart og jeg har håp om at vi vil ha vaksinert den voksne befolkningen i Malvik innen sommeren.

Kommer med informasjon

Kommunen jobber nå med å få informasjon ut til innbyggerne i Malvik.

– Her skal folk få vite litt mer om ting vi vet de lurer på. Spørsmålene vi får går på om de blir innkalt, når de blir innkalt, om de må bestille selv og lignende. Alt det vil det snakt bli gitt svar på, forsikrer hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...