Nea Radio

Her får du informasjon om NATO-øvelsen

Kommunene organiserer folkemøter

Forbereder: Sjef for Trøndelag Heimevernsdistrikt, oberst Håkon Warø, venter storinnrykk under Trident Juncture. Nå kan også du få mer informasjon om hvordan øvelsen vil påvirke din kommune de neste månedene. Foto: Anne Gundersen

I løpet av de neste ukene vil det bli arrangert informasjonsmøter i kommunene som blir sterkest berørt av Trident Juncture.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2018 kl 11:57

Militærøvelsen Trident Juncture er den største NATO-øvelsen i Norge siden den kalde krigen. De mest berørte fylkene er Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Oppland og Hedmark. Det er ventet at rundt 40 000 soldater, ca. 130 fly og ca. 60 fartøyer vil delta på øvelsen. Øvelsen er fra 25.oktober til 7. november, men transportfasen startet allerede nå i august.

Sju informasjonsmøter

I perioden 29. august til 6.september har forsvaret lagt opp til sju informasjonsmøter i kommunene i Trøndelag som berøres mest av øvelsen. Fylkesmannen, politiet, statens vegvesen og andre aktører deltar også på informasjonsmøtene.

Møtene finner sted:

• 29.08 Rennebu kl. 19.00 Rennebuhallen, kultursalen

• 30.08 Melhus kl. 1800

• 04.09 Oppdal kl. 1630

• 04.09 Midtre Gauldal kl. 1900

• 05.09 Røros kl. 1700

• 05.09 Holtålen kl. 1900

• 06.09 Orkdal kl. 18.00

Fylkesmannens rolle

I forkant av øvelsen har Fylkesmannen, sammen med andre aktører, arrangert møter med flere av kommunene i fylket. Møtene ble gjennomført for å forberede kommunene på den store aktiviteten som ventes som følge av øvelsen. I disse møtene fikk kommunene blant annet informasjon og innspill fra flere av Fylkesmannens fagavdelinger. Nå i august og september deltar Fylkesmannen på innormasjonsmøter.

Fylkesamannen har også en rolle i forbindelse med mulige erstatningssaker i etterkant av øvelsen. Med så mange kjøretøy og folk som er ventet må man regne med at det vil oppstå skader av ulikt slag. Fylkesmannen har blant annet gjennomført opplæring av representanter til militære skjønnsnemder. Dette for å sikre at eventuelle oppgjør skjer i tråd med gjeldende regelverk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...