Nea Radio

Koronakrisen:

Her er frivillighetens hovedkrav til regjeringen

Fra tidligere demonstrasjon mot momskompensasjon foran Stortinget. Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge Foto: Frivillighet Norge

Frivillige organisasjoner taper milliarder på Korona-situasjonen. Frivillighet Norges tre hovedkrav til myndighetene er en egen kontantstøtte, en tilpassing av arrangørstøtten og bruk av momskompensasjon for å få på plass hurtigtiltak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka publiserte Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor en undersøkelse som viser at norske frivillige organisasjoner taper flere milliarder kroner som følge av korona-krisen. Likevel har ikke regjeringens redningspakker vært tilpasset norsk frivillighet.

– De frivillige organisasjonene falt utenfor kontantstøtten til næringslivet, og heller ikke støtten til arrangører som har måttet avlyse kulturarrangement, har truffet bredden av norsk frivillighet, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Tre økonomiske hovedkrav

Frivillighet Norge representerer de aller fleste norske frivillige organisasjoner og har følgende tre hovedkrav til regjeringen:

Egen kontantstøtte til frivilligheten: Frivillighet Norge ber om en egen kontantstøtte til organisasjoner som ikke har erverv som formål

Tilpassing av arrangementsstøtten: Støtten til arrangører som har måttet avlyse kulturarrangement som følge av korona-situasjonen, må tilpasses slik at den treffer bredden av norsk frivillighet, blant annet gjennom å utvides til å gjelde tapte salgsinntekter og små arrangører.

Bruk av momskompensasjon for hurtigtiltak: Ordningen for momskompensasjon til frivillige organisasjoner kan brukes til å få midler raskt og ubyråkratisk ut til en stor bredde av frivillige organisasjoner.

Forventer at kulturministeren lytter

– Frivilligheten skaper store verdier i det norske samfunnet og er viktig nå, både i håndteringen av selve krisen og i den gjenoppbyggingen som må komme etterpå. Vi forventer at kulturminister Abid Raja og resten av regjeringen lytter til oss, slik at vi kan redde frivillige organisasjoners fortsatte mulighet til å bidra, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...