ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Her er det åpent i vinterferien

Svukuriset i Femundsmarka. Foto: Monica H Langen

Vertskapene på en rekke av DNTs betjente hytter gjør seg nå klare for å ta imot gjester som drømmer om skiturer, snødekte vidder og vinterkos.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Flere av de største hyttene til Den Norske Turistforening er åpne i vinterferien og mange tilbyr også aktiviteter for gjestene. Se oversikten over hvilke hytter som er åpne når under.

– Akkurat nå står våre folk i fjellet på for å gjøre seg klare til storinnrykk! Vi er så glade for å kunne ønske alle velkomne til mange av våre betjente hytter i vinterferien. Snart ligger alt til rette for den gode feriefølelsen med aktive dager ute, og latere ettermiddager med gode måltider og peiskos, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Det har vært en snøfattig januar, men det siste snøfallet har gitt fine forhold i de fleste fjellområder. Alt ligger til rette for en god, gammeldags vinterferie.

– Vi vet at mange gleder seg til snø, skiføre og familiemoro ute i naturen. Vi har fortsatt ledig plass, så det er bare å sette i gang med planleggingen, sier Solvang.

Dette er DNTs betjente hytter i Trøndelag som er åpne i vinterferieukene:

Gjevilvasshytta i Trollheimen

Gjevilvasshytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Rundt hytta vil det bli tilrettelagt for skileik hvor man kan delta etter eget ønske.

Åpen 18. til 27. februar og i påsken fra 8. til 18. april.

Svukuriset i Femundsmarka

Den vakre fjellgården Svukuriset er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, og for deg som vil bo fast på hytta noen dager.

Åpen 18. til 27. februar og 11. til 18. april.

Også selv- og ubetjente hytter

Et alternativ til de betjente hyttene er DNTs selv- og ubetjente hytter. Over store deler av landet finner du små, koselige hytter som er åpne for alle. Disse hyttene ligger ofte langt fra alpinanleggene, men i praktfult turterreng. Noen er ikke låst, mens andre er låst med en nøkkel som du låner fra turistforeningen der du bor.

Alle hyttene finnes på Norges største turportal UT

De to hovedtypene av hytter er selvbetjente hytter (med matlager) og ubetjente hytter (der man tar med mat). Disse hyttene kan du komme til å ha for deg selv, men du må regne med å dele dem med andre.

Dette er de ulike hyttetypene

Nøkkelord

ANNONSE