Nea Radio

Trondhjems Turistforening:

Her er de beste påsketipsene!

Påsketips: La ekspertene inspirere deg til hvordan du kan ha det gøy i påsken! Foto: Trondhjems Turistforening

En aktiv og opplevelsesrik påskeferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av Trondhjems Turistforenings forslag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Å være ute i naturen gir deg avkobling, frisk luft og ny energi. Påsken er både utetid og kosetid, og nå som det er vanskeligere å møtes innendørs, anbefaler vi å ta påskekosen ut, sier Frode Støre Bergrem daglig leder i Trondhjems Turistforening (TT) turistforening.

Det siste året har vi lært oss å leve på nye måter. Flere har oppdaget naturen i nærheten av der de bor.

Er det noe koronaen har vist oss, er det hvor heldige vi er som bor i et land med nærhet til naturen. Gleden med påsken er å kjenne sola varme og at man kan være ute over tid uten å kle på seg alt man har. Pakk med deg appelsiner og noe godt i sekken, fyll opp termosen og finn deg en påskesti eller skiløype, sier Bergrem

Våre beste tips til påskeaktiviteter Her har vi funnet fram en rekke aktiviteter som viser mangfoldet som er mulig denne påska. Og husk at smitteverntiltakene som gjelder der du er eller dit du skal må du sette deg inn i. God tur!

Lei din egne TT-hytte

For første gang i DNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter til fastpris og være garantert å få de for deg selv. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Husk at du ikke kan reise på impuls, hytta må bestilles og det gjør du enkelt på UT.no. Det er fortsatt noe ledig plass på enkelte hytter. På Bårdsgarden og Kårvatn er det booking direkte til vertskapet. RETT UT i påskejakt. Det populære turkonseptet RETT UT - nærturer i Trondheim, Melhus og Malvik inviterer til påskejakt. Bli med og finn 10 påskepunkt fra 26. mars til 5. april. Prøv en hengekøyetur. Har du aldri overnattet ute om vinteren? Da er det denne opplevelsen du skal prøve ut denne påska. Tipset er å ha rikelig med varmeisolering. Liggeundelag og skikkelig sovepose er viktig. Rønningen har åpent i hele påska Skal du være i Trondheim i påska? Da er friluftsarenaen rundt Rønningen gård et supert alternativ. Her er mulighetene mange og gården har åpen servering alle dager i hele påska fra kl 10 til 16. Husk munnbind og hold to meter avstand. Det blir ikke sitteplasser innendørs.

Lag din egen skileik

Du trenger bare ei spade og en slak bakke, så er det bare å gyve løs på snøen. Etter bare noen minutter er første aktivitet klar. Man lager en ny aktivitet som hopp, kuleløype, orgeltramp, slaløomporter mm etter hvert, og til slutt har man et flott skileikanlegg. Prøv en trugetur denne påska. Trugeturer en fin vinteraktivitet som gir en unik mulighet til å oppleve naturen på nært hold. Med lette og moderne truger kan du komme deg overalt, nesten uansett føre og snøforhold. Turbutikken i Sandgata 30 leier ut truger.

Ta med barna ut

Når barn og voksne drar ut i naturen er det fint å ikke nødvendigvis ha et mål med turen. La barna holde på i sitt tempo og få tid til å utforske. Her er tips til aktiviteter som gjør turen enda morsommere: Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.

Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.

Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget. Flere påsketips får du på tt.no.

Lær deg noe nytt og ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv.

Hold deg varm

Å tenne bål er egentlig ikke så vanskelig, men du må tenke litt annerledes enn du gjør sommerstid.

Bruk ull innerst, ull holder varmen selv når det blir fuktig, og er kan enkelt luftes for å bli kvitt vond lukt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...