ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny reguleringsplan for Selbu sentrum:

- Her blir det store endringer

STORE ENDRINGER: Får Granby næring det slik de ønsker, er det duket for store endringer på busstomta i Selbu. Foto: Andreas Reitan

Granby næring ønsker å utvikle det som på folkemunne kalles busstomta, en utvikling som vil kunne få store innvirkninger på hvordan Selbu sentrum kan bli seende ut i fremtiden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tirsdag kveld har Granby næring invitert til informasjonsmøte om deres ønske fra busstomta i Selbu. I lengre tid har kommunen behandlet saken, og mange har allerede fått sagt sitt om saken.

- Det har vært mye kommunikasjon mellom oss og administrasjon, men det har også vært flere som har vært med å uttale seg i denne prosessen. Det er ulike råd vi har, blant annet arbeidsutvalget trafikksikkerhet, råd for eldre og funksjonshemmede, ungdomsråd og folkehelsegruppen for eksempel. De har vært inne i prosessen, og sagt noe om hva de mener er viktig at er på plass, sier virksomhetsleder for plan, areal og teknikk i Selbu kommune, Jan Erik Marstad.

Næring og eiendom

Tirsdag gjestet Marstad Nea Radios ettermiddagssending, hvor han fortalte mer om planene Granby har for den såkalte busstomta i Selbu.

Etter en lengre prosess med kommunen om saken, sendes Granbys ønske ut på offentlig høring, i tillegg til at Granby har invitert til informasjonsmøte om hva de ønsker.

- Det er en høringsfrist på cirka seks uker, og etter det skal det opp til politisk behandling i planutvalg. De skal ta for seg planene, og da se på om det er noen innsigelser av vesentlig grad, sier Marstad.

Tomten har til nå blitt forberedt med alle eventualiteter for hva som må på plass, før eventuelle nye bygg kan settes opp på tomta, opplyser Marstad. Marstad sier videre at Granby har store planer for tomta i sentrum.

- Dem har planer om forretningsvirksomhet og boliger på området. Det de endelig kommer med, vil jo komme på byggesøknaden, men den reguleringsplanen vi nå har tilrettelagt for å ta slike søknader. Jeg vil tro de over tid tenker på flere bygg, men den detaljeringsgraden må Granby selv presentere, for hva dem tenker.

Får Granby det slik de ønsker det, vil det bli store forandringer på tomta, det ikke Marstad i tvil om, som betegner endringene som vesentlige.

Tidligere har det pleid og stått en bussgarasje på tomta. Granby sitt forslag er av en helt annen karakter.

- Med den skissen blir det noe helt annet. Det blir en helt annen virksomhet på området, og det er ikke annet å si enn at det er spennende det som skjer da.

Marstad er avslutningsvis tydelig på at dette er noe kommunen selv ønsker. Han understreker at Selbu kommune ønsker en utvikling av bygda, og at planen for busstomta er en del av det hele.

- Private aktører som ønsker en slik utvikling, er i tråd med det Selbu kommune ønsker.

Hør hele intervjuet med Jan Erik Marstad i lydfilen under. Marstad ble intervjuet av Knut Inge Seem.

Nøkkelord

ANNONSE