Nea Radio

Henter inspirasjon i Berlin

GRÜNE WOCHE: Reiselivssjef Tove Martens på stand i Berlin med røkt reinkjøtt fra Stensaas, tyttebær og flatbrød fra Rørosbaker’n Foto: Oi! Trøndersk mat og drikke/Wil Lee Wright

Reiselivssjef Tove Martens var med på stand i Berlin på Grüne Woche, og ble veldig inspirert til arbeidet videre på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I ti dager til enda har Trøndelag stått på Grüne Woche i Berlin, verdens største mat- og landbruksmesse.

Flere fra var Røros med, både Jorid Skott Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell, Dagfinn Pedersen fra Rørosbaker’n og Lars Eric Granqvist fra Rørosmeieriet.

Også reiselivssjef Tove R. Martens i Destinasjon Røros var med på stand og besøkte messa for første gang. I en pressemelding skriver hun at hun tar med seg mye inspirasjon tilbake til Røros.

– Jeg sto på stand i fem dager, og det viste veldig tydelig hvor stor betydning mat har for reiselivet, sier hun og mener det er mye inspirasjon å ta med tilbake til Røros.

– Maten er spissen i det vi har å tilby, og kan bli en reason to go.

Martens viser til at hele Norge står samlet på messen.

– Trøndelag har med både kveite fra Rørvik og rein fra Røros, fordi det appellerer til tyskeren uavhengig av akkurat hvor det er fra. Det fungerer veldig bra, det ser vi. Det blir en totalopplevelse som gir tyskeren reiselyst. Det er artig å se, og Grüne Woche er en arena som inspirerer til videre løft av samarbeidet mellom lokalmat og reiseliv.

Hun gjør seg også noen tanker om hvordan erfaringene herfra kan brukes på hjemmebane.

– Vi kan alltid bli flinkere på Røros til å samle oss for totalopplevelsen og selge hverandre, sier hun.

- Vi må tydeliggjøre det vi har. Totalopplevelsen gir tyskerne reiselyst. Tyskland er det største utenlandsmarkedet vi har. Nå har vi blitt med i Fjord Tours, som vil sende folk fra Hurtigruta til Røros. Forrige uke stenge de kontoret i tre dager og tok med alle ansatte for å besøke Røros for å bli kjent med det vi har. Dette samarbeidet har jeg stor tro på vil gi mange grupper i tida framover.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...