Nea Radio

Koronahåndtering i Stjørdal:

– Hensynet til de risikoutsatte er avgjørende

Stenger skoler og barnehager

Solidaritet: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, sier at hensynet til grupper som er særlig utsatte for alvorlig sykdom ved koronasmitte er årsaken til at skoler og barnehager stenges. Foto: Anne Gundersen

– Vi står nå etter vår vurdering i en situasjon hvor det er bedre med omfattende tiltak tidlig og som kan bli lempet på, enn for små tiltak for sent, skriver ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, på sin Facebookside.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 10:07

Formannskapet i Stjørdal kommune har i dag som hasteorgan avholdt ekstraordinært formannskapsmøte, og hvor det fra kommuneoverlegen ble informert om- og gitt tilslutning til ytterligere tiltak knyttet til situasjonen med spredning av Corona-viruset.

I tillegg til de tiltak som er kommunisert tidligere (og så sent som mandag trappet opp) har vi i dag besluttet å avlyse alle arrangement i offentlig regi som ikke er tvingende nødvendig, samt stenge alle skoler og barnehager med umiddelbar virkning. Vi gir også beskjed om at arrangement i privat- ideell og bedriftsmessig sammenheng skal underlegges samme vurdering, samt at befolkningen vurderer behovet for offentlig transport. Sammenkomster og arrangement som ikke er strengt nødvendig skal- og bør ikke gjennomføres.

Tiltakene gjøres ut fra et føre-var-prinsipp og under full forståelse av hvor inngripende og alvorlige de er samfunnsmessig. Dette er også grunnen til at vi vil bruke tiden fram til over helgen til å kunne gi ytterligere vurderinger rundt tiltakenes varighet og omfang. Det kommer vi tilbake til.

Vi står nå etter vår vurdering i en situasjon hvor det er bedre med omfattende tiltak tidlig og som kan bli lempet på, enn for små tiltak for sent.

Det er ikke vår vurdering at vi kan stoppe utbredelse av viruset, men at det er av vital samfunnsmessig betydning av hensyn til risikoutsatte i befolkningen, samt helsetjenestens kapasitet å forsinke virusets frambrudd.

Vurderingene er gjort i tråd med den myndighet vi er tillagt, og etter faglig anbefaling fra kommuneoverlegen. Vi er som kommune blitt gitt ansvar og beslutningsmyndighet. Det ansvaret tar vi.

Vi kan allikevel håpe at vi går for langt - noe som vil være adskillig bedre enn alternativet.

Jeg vil igjen minne om at hver og en av oss bærer muligheten for å påvirke utbredelsen gjennom de forhåndsregler vi nå tar.

Ivar Vigdenes
Ordfører i Stjørdal

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...