Nea Radio

Værnesregionen:

Helsestasjonene blir tilgjengelig digitalt

Digitalt: Helsestasjonene i Værnesregionen blir nå tilgjengelige digitalt. På bildet: Torill Slind Kjøsnes ved Selbu Helsestasjon og fastlege Even Overskaug ved Tydal legekontor. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth/Arkiv

Det blir nå mulig å bruke Helsestasjonene i Værnesregionen via Helsenorge.no.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette er et stort fremskritt og noe vi har gledet oss til å kunne tilby innbyggerne, heter det i en pressemelding fra vertskommunen Strjørdal.

Innbyggerne kan nå:

  • sende og motta meldinger fra helsestasjons- og skolehelsetjenesten
  • se avtaler og avbestille avtaler
  • få varsler om planlagte avtaler på tekstmelding eller e-post

Meldingene kan inneholde sensitive opplysninger siden løsningen krever sikker innlogging, slik som Bank ID på mobil. Meldingene lagres i elektronisk pasientjournal ved helsestasjonen, og i meldinger på Helsenorge slik at du har oversikt over alle meldingene dine. I kalenderen får du oversikt over dine egne og eventuelt dine barns avtaler.

Du logger deg på helsenorge.no  ved bruk av elektronisk id som f.eks. bank ID, og gjør deg digitalaktiv for deg selv eller ditt barn.

Tjenesten blir tilgjengelig for de som har barn i helsestasjon og skolehelsetjenesten frem til 16 år. Ungdom over 16 år får egen tilgang. Tjenesten blir også tilgjengelig for gravide som har hatt første kontakt med helsestasjonen (vært til avtale eller kontaktet oss på telefon) eller som har barn fra før og dermed finnes i vårt journalsystem.

Dersom du ikke er/ikke ønsker å være digital, kan du fortsatt som før ta kontakt med helsestasjonen på telefon, og du kan få påminnelse om time på sms.

Vi håper mange benytter seg av denne muligheten og ser fordelene med den. Tjenesten blir tilgjengelig fra 14. juni for alle Helsestasjonene i Værnesregion, altså Frosta, Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal kommune, oppfordres det fra Værnesregionen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...