Annonse
Nea Radio

Helsestasjon for ungdom nærmere ungdommen

Torill Slind Kjøsnes ved Selbu Helsestasjon og fastlege Even Overskaug ved Tydal legekontor Informerte fredag gutter ved Selbu Videregående skole om tilbudet ved helsestasjonen. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Ved skolestart i 2019 flyttet helsestasjon for ungdom i Selbu inn i nye lokaler på Selbu videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Tilbudet om helsestasjon for ungdom er ikke nytt, men at lokalene nå er tett på ungdommen er det. Før var de som ønsket å benytte seg av tilbudet nødt til å oppsøke helsestasjonen i sentrum av Selbu, nå er tilbudet flyttet inn i nye lokaler nærmere ungdommens daglige oppmøtested. Likevel er det ikke sånn at tilbudet bare eksisterer for elever på videregående skole, all ungdom mellom 13 og 20 år er velkommen til å benytte seg av gratis lege og helsesykepleier hver torsdag mellom klokken 14.00 og 16.00.

Økt fokus på at gutter skal bruke tilbudet

- I dag har gitt informasjon til alle guttene på videregående, der vi forteller om hva helsestasjon for ungdom kan være også for gutter, sier helsesykepleier ved Selbu helsestasjon, Torill Slind Kjøsnes.

I løpet av de 20 årene tilbudet har eksistert er det i hovedsak jenter som har benyttet seg av det.

- Vi ønsker å vise at helsestasjonen også er for gutter, de har også en psykisk helse, de har og behov for prevansjonsveiledning, kanskje snakke med noen i forhold til seksuell orientering og identitet. Det er viktig å vise at dette tilbudet også er for gutter, sier Slind Kjøsnes.