Nea Radio

Helsestasjon for ungdom nærmere ungdommen

Torill Slind Kjøsnes ved Selbu Helsestasjon og fastlege Even Overskaug ved Tydal legekontor Informerte fredag gutter ved Selbu Videregående skole om tilbudet ved helsestasjonen. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Ved skolestart i 2019 flyttet helsestasjon for ungdom i Selbu inn i nye lokaler på Selbu videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tilbudet om helsestasjon for ungdom er ikke nytt, men at lokalene nå er tett på ungdommen er det. Før var de som ønsket å benytte seg av tilbudet nødt til å oppsøke helsestasjonen i sentrum av Selbu, nå er tilbudet flyttet inn i nye lokaler nærmere ungdommens daglige oppmøtested. Likevel er det ikke sånn at tilbudet bare eksisterer for elever på videregående skole, all ungdom mellom 13 og 20 år er velkommen til å benytte seg av gratis lege og helsesykepleier hver torsdag mellom klokken 14.00 og 16.00.

Økt fokus på at gutter skal bruke tilbudet

- I dag har gitt informasjon til alle guttene på videregående, der vi forteller om hva helsestasjon for ungdom kan være også for gutter, sier helsesykepleier ved Selbu helsestasjon, Torill Slind Kjøsnes.

I løpet av de 20 årene tilbudet har eksistert er det i hovedsak jenter som har benyttet seg av det.

- Vi ønsker å vise at helsestasjonen også er for gutter, de har også en psykisk helse, de har og behov for prevansjonsveiledning, kanskje snakke med noen i forhold til seksuell orientering og identitet. Det er viktig å vise at dette tilbudet også er for gutter, sier Slind Kjøsnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...