Nea Radio

Helse Midt-Norge:

Helsepersonell vaksineres fra uke 2

Helsepersonell skal vaksineres de kommende ukene. Foto: Helse Midt-Norge

15.000 ansatte i spesialisthelsetjeneste skal vaksineres mot Covid-19.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er besluttet at Folkehelseinstituttet setter av vaksiner til å vaksinere 15.000 ansatte i spesialisthelsetjenesten mot Covid-19. Dette tilsvarer 30.000 vaksinedoser.

Helse Midt-Norge har nå lagt plan for fordeling i egen region, melder helseforetaket.

Folkehelseinstituttet har anbefalt en dynamisk modell, det vil si at situasjonen fortløpende overvåkes, og det innebærer også fortløpende vurderinger om ytterligere personell skal gis vaksine.

Da det kan oppstå bivirkninger av 1-2 dagers varighet etter vaksinen er gitt, er det hensiktsmessig at en andel av de aktuelle gruppene i samme enhet vaksineres med en ukes mellomrom. Dose nummer to skal gis etter 21 dager.

Vaksinene leveres i uke 2, 3, 5 og 6, med 7.500 doser per leveranse og vil fordeles til regionene ut fra befolkningsstørrelse. Vaksinene utleveres fra sykehusapotekene til utpekte kontaktpersoner ved det enkelte sykehus og alt engangsutstyr som er nødvendig for å gjennomføre vaksineringen følger med.

I Helse Midt-Norge har vi bestemt følgende fordeling med grunnlag i befolkningsstørrelse, men med et tillegg til St. Olavs hospital for å dekke kritiske regionale funksjoner:

Helse Nord-Trøndelag:

180 doser/36 pakninger i uke 2 og 180/36 i uke 3

St. Olavs hospital:

500 doser/100 pakninger i uke 2 og 500/100 i uke 3

Tilsvarende antall doser for andre gangs vaksinering i uke 5 og 6.

Det er også dialog med Sykehusapotekene i Midt-Norge om vaksinasjon. Nærmere opplegg drøftes med helseforetakene i regionen over nyttår.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...