Nea Radio

Drar til Dubai i dag

Hell Robotics kjemper om gull

FIRST Ocean Challenge: Ocean Challenge heter konkurransen som går for å være OL i robotteknologi. Laget som reiser til Dubai fra Hell Robotics består av Sivert Sorte, Andrea Solem Schiefloe, Kristian Stue Grav, Elias Gylland og Petter Schefte Myran (bildet). Som mentorer deltar Signe Ferner Kjøpsnes og Roar Brekken.

Hell Robotics kjemper mot 180 andre landslag i "OL" i robotikk i FIRST Ocean Challenge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

FIRST Ocean Challenge er navnet på konkurransen der framtidens robotteknologi står i sentrum. Det hele foregår i Dubai og går for å være et OL innen robotikk. I løpet av to måneder har ungdommene bygget en robot som de skal konkurrere med i en allianse på tre roboter og kjempe mot en annen allianse av tre roboter.

– Oppgaven i år heter “Ocean Opportunities” og handler om problemet med plastforsøpling av havet. Under kampene, som varer 2,5 minutter, skal robotene samle så mye mikro- og makroplast som mulig, sier Sivert Sorte, som er en av ungdommene som reiser til Dubai tirsdag. Totalt skal laget gjennomføre 11 innledende runder med forskjellige allianser før et eventuelt sluttspill.

– Vi gleder oss skikkelig, sier Petter Myran, som også setter seg på flyet tirsdag morgen.

– Det blir utrolig artig å treffe folk fra hele verden som er opptatt av det samme som oss. Det at det foregår i et såpass eksotisk land som Dubai gjør det ekstra spennende, mener han.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Konkurransen arrangeres av FIRST, For Inspiration and Recognition of Science and Technology, en amerikansk veldedig organisasjon som jobber med å fremme interesse for teknologi blant barn og unge over hele verden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...