Annonse
Nea Radio

Drar til Dubai i dag

Hell Robotics kjemper om gull

FIRST Ocean Challenge: Ocean Challenge heter konkurransen som går for å være OL i robotteknologi. Laget som reiser til Dubai fra Hell Robotics består av Sivert Sorte, Andrea Solem Schiefloe, Kristian Stue Grav, Elias Gylland og Petter Schefte Myran (bildet). Som mentorer deltar Signe Ferner Kjøpsnes og Roar Brekken.

Hell Robotics kjemper mot 180 andre landslag i "OL" i robotikk i FIRST Ocean Challenge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

FIRST Ocean Challenge er navnet på konkurransen der framtidens robotteknologi står i sentrum. Det hele foregår i Dubai og går for å være et OL innen robotikk. I løpet av to måneder har ungdommene bygget en robot som de skal konkurrere med i en allianse på tre roboter og kjempe mot en annen allianse av tre roboter.

– Oppgaven i år heter “Ocean Opportunities” og handler om problemet med plastforsøpling av havet. Under kampene, som varer 2,5 minutter, skal robotene samle så mye mikro- og makroplast som mulig, sier Sivert Sorte, som er en av ungdommene som reiser til Dubai tirsdag. Totalt skal laget gjennomføre 11 innledende runder med forskjellige allianser før et eventuelt sluttspill.

– Vi gleder oss skikkelig, sier Petter Myran, som også setter seg på flyet tirsdag morgen.

– Det blir utrolig artig å treffe folk fra hele verden som er opptatt av det samme som oss. Det at det foregår i et såpass eksotisk land som Dubai gjør det ekstra spennende, mener han.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Konkurransen arrangeres av FIRST, For Inspiration and Recognition of Science and Technology, en amerikansk veldedig organisasjon som jobber med å fremme interesse for teknologi blant barn og unge over hele verden.

Nøkkelord

Annonse