Nea Radio

380 hytteeiere i Holtålen risikerer å miste retten til å kjøre snøscooter til hytta

Heidi Greni vil ta opp saken på Stortinget

Stortingsrepresentant Heidi Greni mener Fylkesmannen nok en gang overprøver lokaldemokratiske vedtak - denne gangen en ordning som har fungert i 30 år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stortingsrepresentant Heidi Greni (SP) reagerer på at Fylkesmannen tirsdag mener ordningen om scooterløyver til hytteiere i Holtålen, er ulovlig.

– Det er totalt uforståelig. En 30 års praksis som har fungert godt og som Fylkesmannen ikke har hatt innvendinger mot, så skal han plutselig stikke kjepper i hjulene slik at vi ikke kommer oss på egen hytte? Det er helt helt uforståelig, sier hun og mener det ser ut som om at det skal gjøres vanskeligst mulig å få kjørt snøscooter, og igjen overkjøre lokaldemokratiske vedtak.

– Dette er vi nødt til å se på, for hvis det begynner å tolkes på denne måten, så må jeg ta det opp i Stortinget slik at vi får på plass stortingsflertallets vilje for jeg er sikker på at dette ikke er det stortingsflertallet har ment, sier Greni og mener dette er på tvers av det man gjør i andre kommuner.

Hun vil nå ta saken opp i Stortinget.

– Dette må vi ta opp med departementet, om de ikke klarer å utvise normalt skjønn slik de har gjort i 30 år tidligere. Ikke vet jeg om det er nye saksbehandlere som har ett mål for øye, å ødelegge mest mulig for utviklinga i lokalsamfunnet og ødelegge for at folk ikke skal bruke hyttene sine. I alle fall må vi sørge for at dette ikke blir praksis, sier hun og håper Holtålen kommune vil bestride Fylkesmannens henvendelse om uriktig anvendelse av lovverket, og ta det opp på høyere hold.

Hør intervju med Greni her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...