Nea Radio

Carnegie:

Hedret etter redning

Her får Ole Tom Espestøyl overlevert diplom og bronsemedalje fra Carnegies heltefond for sin redningsinnsats. Overrekkelsen sto fylkesmann Frank Jenssen for. Foto: Fylkesmannen i Trøndelag

Ole Tom Espestøyl fikk mandag diplom og medalje fra Carnegies Heltefond. Det var fylkesmann Frank Jenssen som sto for overrekkelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ole Tom Espestøyl fikk i dag heder for sin innsats den 28. januar i år. Da han var på hjem fra jobb denne ettermiddagen, så han ei tenåringsjente hoppe fra Sundbrua i Levanger.

Espestøyl, som til daglig jobber ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på Levanger sykehus, hoppet ut i det kalde vannet og fikk reddet den unge jenta inn på land.

I dag fikk han påskjønnelsen fra Carnegies Heltefond. Fylkesmann Frank Jenssen delte ut diplom og bronsemedalje.

- Egentlig er vi to som burde fått denne medaljen i dag. Det var nemlig en kar til som hoppet ut i vannet litt etter meg. Jeg har forsøkt å finne ut hvem han var, men jeg har ikke klart å finne ut av det, fortalte Espestøyl under seremonien.

Han var både glad og stolt etter å ha fått overlevert diplom og medalje for sin innsats.

Heltefondet

Carnegies Heltefond i Norge ble opprettet i 1911 som en norsk del av det internasjonale Carnegie Hero Fund. Fondets grunnlegger var Andrew Carnegie som utvandret fra Skottland til USA i 1848. Der etablerte han en rekke jernverk og kontrollerte etter hvert det meste av amerikansk stålindustri.

Fondets formål er å påskjønne heltegjerninger utført i Norge og hvor vedkommende redningsutøver frivillig og med risiko eller fare for eget liv redder andre. I særlig grad er det viktig å fremheve de lokale og uselviske helter som gode eksempler for andre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...