Heder, trivsel og gammeldans i Flora

- Nedgang i antall tilhørere, men Barofestivalen er kommet for å bli, sier leder for Barofestivalen 2018, Gunnar Bjerken. Konserten bød på mye god og lokal underholdning på lørdagens konsert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2018 kl 19:41

Gammeldansfestivalene lever videre og i helga arrangeres Barofestivalen 2018 i Flora i Selbu for 11. gang. Arrangøren er Grendelaget Dalrosa. Hele festivalen arrangeres på og hos Vertshuset Caroline som står for matservering og ikke minst hyggelige omgivelser for de tilreisende.

God og lokal underholdning

På programmet sto mye god og lokal gammeldansmusikk fra både Stjørdal, Selbu og Tydal. - Ikke like mange tilhørere som i fjor, men vi er godt fornøyd, sier festivalens leder Gunnar Bjerken til Nea Radio som regner med det også neste år skal arrangeres en ny festival.

På scena sto Tydal Trekkspillklubb, Hommel i Dommel, Selbu Trekkspillklubb, Selbu Toradergruppe, Selbu Felebyggerlag, Ole's Orkester, Blåhåmmårn Toraderlag, Odd Arne Halaas m/komp og Blåhåmmårn Toraderlag. Det hele ble bundet sammen av lederen av festivalen, Gunnar Bjerken.

Heder

Det ble avholdt ett minutts stillhet for gitarist i bla. Bjerkens- og Langlis Orkester, Nils Olav Siraas og det ble avspilt en melodi av Baro Lilleevjen, selve grunnpillaren og skaperen av Barofestivalen før selve konserten startet.

Humor og underholdning

Det er mye god gammeldansmusikk i Selbu, Tydal og Stjørdal og det vises nok en gang når disse går sammen for å avholde konsert. Allikevel kommer festivalens høydepunkter når Odd Arne Halaas og Kari (Trekkspill) Øksnes slår til med sine show. Sistnevnte har stålkontroll på scena og ikke minst publikum. Når Odd Arne Halaas får med seg to av dalførets kanskje beste musikere på komp, vi snakker da om Harry Fuglem på trommer og Flora's egen Pål Steinar Flakne på bass da er konserten komplett.

Helt på kanten

Vitsene til Odd Arne og Kari sitter også som et skudd og sørger for latterkrampe opptil flere ganger hos publikum. - De evner å fortelle vitser som er på kanten, men som allikevel ikke bikker over. Det handler om å la folk få bruke sin egen fantasi, da blir vitsene bra. Det sier en av tilhørerne i en kommentar etter selve konserten til Nea Radio.

Det å bruke humor i slike sammensetninger er kjempeviktig. Skal disse to tilbake til Barofestivalen neste år vil til og med erfarne konferansierer som er vant med Barofestivalen måtte legge seg i hardtrening for å henge på.

For gammeldansfestivalenes del er det kanskje minst like viktig å gjøre grep som sikrer at det møter opp folk på alle disse flotte arrangementene som det brukes mange frivillige timer på for å få til.

Det er forøvrig litt betenkelig at det kan gå helger der det ikke skjer noen ting i dalføret, mens at f.eks i denne helga skjer så og si alt. Så avslutningsvis får vi oppfordre arrangører om å snakke sammen og fordele helgene seg i mellom.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Stugudal Rundt for 38. gang

Stugudal Rundt for 38. gang

Over 800 deltager tok turen rundt Stugusjøen i det som må sies å være drømmevær i denne drømmepåsken.

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Tradisjon tro hos Selbusjøen Hotel og Gjestegård

Tradisjon tro hos Selbusjøen Hotel og Gjestegård

Arild Øien snakker om påskemat, hva slags lyd påskeharen har og ikke minst om den tradisjonsrike pensjonistpåsken Selbusjøen Hotel og Gjestegård arrangerer.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...