Nea Radio

Heder, trivsel og gammeldans i Flora

- Nedgang i antall tilhørere, men Barofestivalen er kommet for å bli, sier leder for Barofestivalen 2018, Gunnar Bjerken. Konserten bød på mye god og lokal underholdning på lørdagens konsert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2018 kl 19:41

Gammeldansfestivalene lever videre og i helga arrangeres Barofestivalen 2018 i Flora i Selbu for 11. gang. Arrangøren er Grendelaget Dalrosa. Hele festivalen arrangeres på og hos Vertshuset Caroline som står for matservering og ikke minst hyggelige omgivelser for de tilreisende.

God og lokal underholdning

På programmet sto mye god og lokal gammeldansmusikk fra både Stjørdal, Selbu og Tydal. - Ikke like mange tilhørere som i fjor, men vi er godt fornøyd, sier festivalens leder Gunnar Bjerken til Nea Radio som regner med det også neste år skal arrangeres en ny festival.

På scena sto Tydal Trekkspillklubb, Hommel i Dommel, Selbu Trekkspillklubb, Selbu Toradergruppe, Selbu Felebyggerlag, Ole's Orkester, Blåhåmmårn Toraderlag, Odd Arne Halaas m/komp og Blåhåmmårn Toraderlag. Det hele ble bundet sammen av lederen av festivalen, Gunnar Bjerken.

Heder

Det ble avholdt ett minutts stillhet for gitarist i bla. Bjerkens- og Langlis Orkester, Nils Olav Siraas og det ble avspilt en melodi av Baro Lilleevjen, selve grunnpillaren og skaperen av Barofestivalen før selve konserten startet.

Humor og underholdning

Det er mye god gammeldansmusikk i Selbu, Tydal og Stjørdal og det vises nok en gang når disse går sammen for å avholde konsert. Allikevel kommer festivalens høydepunkter når Odd Arne Halaas og Kari (Trekkspill) Øksnes slår til med sine show. Sistnevnte har stålkontroll på scena og ikke minst publikum. Når Odd Arne Halaas får med seg to av dalførets kanskje beste musikere på komp, vi snakker da om Harry Fuglem på trommer og Flora's egen Pål Steinar Flakne på bass da er konserten komplett.

Helt på kanten

Vitsene til Odd Arne og Kari sitter også som et skudd og sørger for latterkrampe opptil flere ganger hos publikum. - De evner å fortelle vitser som er på kanten, men som allikevel ikke bikker over. Det handler om å la folk få bruke sin egen fantasi, da blir vitsene bra. Det sier en av tilhørerne i en kommentar etter selve konserten til Nea Radio.

Det å bruke humor i slike sammensetninger er kjempeviktig. Skal disse to tilbake til Barofestivalen neste år vil til og med erfarne konferansierer som er vant med Barofestivalen måtte legge seg i hardtrening for å henge på.

For gammeldansfestivalenes del er det kanskje minst like viktig å gjøre grep som sikrer at det møter opp folk på alle disse flotte arrangementene som det brukes mange frivillige timer på for å få til.

Det er forøvrig litt betenkelig at det kan gå helger der det ikke skjer noen ting i dalføret, mens at f.eks i denne helga skjer så og si alt. Så avslutningsvis får vi oppfordre arrangører om å snakke sammen og fordele helgene seg i mellom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...