Nea Radio

Harry Potter på Røros

Hørt om Albus Humlesnurr, desperanter, Azkaban og hambuser? I helga var menighetshuset og kirkegården samlingspunkt for Harry Potter fans.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 15:02

J.K. Rowling har laget et eget univers rundt Harry Potter som har blitt omfavnet av mange fans rundt omkring i verden.

Fangen fra Azkaban

I helga var det klart for en heidundrende Harry Potterfest med Harald og Hanne Hauge i spissen. Det er tredje året på rad de lager en slik fest og denne gangen var det boka «Harry Potter og fangen fra Azkaban» som var temaet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SVENVENDE LYS: Som på Galtvort var kveldens belysning svevende lys fra taket. Foto: Anita Sivertsgård

Dragekjøtt til middag

Det var Røros Soul Children, barnekoret i menigheten, som var de heldige inviterte og det stod ikke tilbake på noe som helst da det ble duket til fest.

Under svevende lys fra taket slik det er på trollmannskolen Galtvort ble det servert velkomstdrink som selvfølgelig var smørterøl, en lørdagstaco laget av dragekjøtt og gullsnop til dessert.

Da kom settingen raskt på plass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VELKOMSTDRINK: Smørterøl ble servert som velkomstdrink til kveldens elever ved Galtvort. Foto: Anita Sivertsgård

Artikkelen fortsetter under intervjuet.

Ukruttkart viste vei

Utpå kvelden var det lagt opp en vandring rundt på kirkegården hvor flere oppgaver måtte løses.

Med trollmannsformler, tryllestaver og ukruttkart gikk ungene til verks for å møte utfordringene det var lagt opp til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DESPERANTER: Flyvende desperanter på kirkegården lørdag kveld. Foto: Anette Kjelsberg

Her var det både rumpeldunk, flyvende desperanter, hanbuser i klesskap og et levende piletre som ungene måtte bryne seg på.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KIRKEGÅRDEN: Oppgaver måtte løses underveis. Foto: Harald Hauge

Advarsel

Det var ikke noe rart at det var sendt ut en advarsel på forhånd til hele Røros om at de som hadde tenkt å bevege seg rundt kirka denne kvelden kunne oppleve litt av hvert.

FRIVILLIGE: Det var mange som hadde stilt opp som frivillige denne kvelden for å kunne gjennomføre løypa ute på kirkegården.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...