Nea Radio

Hareide er ikke redd for å mislykkes i RBK

På plass på Lerkendal: Åge Hareide er fremme etter en lang kjøretur. Foto: Runar Kjøsen

Åge Hareide ble tirsdag klar for sin andre periode som RBK-sjef. Det er ikke sikkert dette er 66-åringens siste trenerjobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hareide skrev tirsdag under en kontrakt med RBK som strekker seg ut 2021, med mulighet for forlengelse dersom partene ønsker det.

Hva som skal til for å forlenge kunne ikke Hareide svare på under pressekonferansen tirsdag ettermiddag, men han sier det ikke er noe vits i å bli i Rosenborg dersom han ikke klarer å skape noe med klubben.

– Som fotballtrener lever du av positive fotballopplevelser og det å skape noe. Det er ingen vits å være her hvis jeg ikke klarer å skape noe. Men intensjonen er å skape noe, sa Hareide.

Nye eventyr?

Han har en fortid i Rosenborg. Han ledet klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef. Deretter har han vært i Örgryte, Viking, Helsingborg og Malmö. Fra 2016 til i vår ledet Hareide Danmarks landslag med betydelig suksess.
På pressekonferansen fikk Hareide spørsmål fra TV 2 om han ser for seg at RBK-jobben er hans siste, eller om han fortsatt er klar for nye eventyr i utlandet.

Da svarte Hareide at han er en person som ikke passer til å ikke ha en jobb.

– Hvis du klarer å gjøre gode ting der du er, så vil du ha jobb. Så får man etterhvert vurdere hvordan tiden blir i Rosenborg. I treneryrket er det veldig marginalt, man kan gjøre mange gode ting og tape fotballkamper, sa Hareide og la til at man også kan gjøre dårlige ting og vinne kamper.

– Men det viktigste av alt er å vinne nok fotballkamper, det er det en trener må gjøre med et lag. Man må også være god på feltet og sørge for at spillerne får sitt og har nok energi. Den dagen jeg merker at jeg ikke lenger har det så kommer jeg til å ringe Ivar Koteng (RBKs styreleder).

Den største tryggheten

På pressekonferansen la ikke Hareide skjul på at han er i Trondheim for å ta seriegull, men sa at det muligens er mye å håpe på allerede denne sesongen.
– Men det å bli bedre, å vinne neste kamp, det er det som må være et mantra for oss å jobbe etter, sa Hareide, som la til at de verken kommer seg til mesterligaen «eller andre ting» dersom de ikke blir seriemestre.

Rosenborg er nummer fire i Eliteserien etter 14 spilte kamper. 14 poeng skiller opp til ligaleder Bodø/Glimt.

– Jeg har kommet så langt i min yrkesverden at jeg ikke har noen skrekk for ikke å lykkes. Jeg har veldig lyst til å lykkes, og jeg vet litt om hva som skal til for å lykkes. Og det føler jeg er den største tryggheten for meg i dag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...