ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hardhaus arrangerte halvmaraton

HALVVEIS: Espen Røistad (bakerst) og Eivind Dille Andersen hadde med seg Jonas Nyrønning på den første runden, men sistnevnte måtte til slutt se seg slått med drøyt to og et halvt minutt. Foto: Per Magne Moan

Lørdag gikk historiens første Ålen Halvmaraton av stabelen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Espen Røistad fra Røros og Eivind Dille Andersen fra Ålen, kom side om side over målstreken og delte dermed seieren da Ålen Halvmaraton gikk av stabelen lørdag.

Det 21 km lange løpet gikk over to sløyfer med start på Kjempeplassentomta og nedover til Malmplassen ved Eidet og tilbake.

STARTEN: Og der var det 11 mann store feltet i gang. Foto: Lars Ingmar Nyhus

Savner konkurranser

Primus motor for Hardhaus, Lars Ingmar Nyhus, sier at det var etter ønske fra løpegruppa i Team Hardhaus at man arrangerte lørdagens konkurranse.

Han sier situasjonen rundt Corona gjorde at løpet ikke ble annonsert noe særlig på forhånd, da man ikke så for seg å kunne avvikle et større arrangement.

– Alt er jo avlyst så for å prøve tidene sine så arrangerte vi Ålen Halvmaraton i dag, sier Nyhus, som selv var tidtaker under arrangementet.

11 løpere stilte til start og vinnertiden ble på 1.21.54.

DRIKKESTASJON PÅ MOSLETTA: Eli Engesvoll og Tiril Trondsethås sørget for at deltagerne fikk drikke underveis. Foto: Per Magne Moan

– Det er jo gjengen i Team Hardhaus, den harde kjerne der, som stilte til start, pluss noen til. Vi har ikke annonsert dette noe særlig da løpet går på trafikkert vei og så har vi dette med Corona da så vi bestemte oss for å holde dette i litt lugne former, sier Nyhus.

Han synes det er svært positivt at løpemiljøet i bygda kommer med slike initiativ og at Hardhaus derfor veldig gjerne stiller opp.

KRYSSING: Fylkesvei 30 måtte krysses flere ganger. Foto: Per Magne Moan

Kan bli mer

Nyhus ser ikke bort fra at det kan bli enda flere lignende arrangement fremover.

– Det skal du ikke se bort fra. Det er ingenting som er planlagt, vi tar det på sparket, så vi får se hva denne Coronaen gjør, om vi finner på noe mer.

Hør intervju med Lars Ingmar Nyhus her:

Nøkkelord

ANNONSE