Nea Radio

Har solgt kunst for 2 millioner i helgen: - Helt sinnsykt

Rolf Ericson og Edel Kristine Aspaas flyttet deler av utstillingen ved Røros kunstformidling til Hotell Frøya for pinsehelgen. Det har de ikke angret på. Foto: Karin Jegtvik

Røros kunstformidling flytta galleriet sitt ut til havgapet pinsehelga. Nærmere bestemt Frøya. Aldri før har de solgt for så mye i løpet av ei helg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2021 kl 14:07

- Vi har solgt for nærmere to millioner kroner. Det er jo helt sinnsykt, sier en meget fornøyd Rolf Ericson ved Røros kunstformidling.

Veldig fornøyd

Røros kunstformidling har tatt med seg deler av galleriet sitt til Frøya. 175 forskjellige kunstverk av blant andre Håkon Bleken, Pushwagner, Øystein Dolmen, Kjell Nupen og Odd Nerdrum er stilt ut i foajéen, restauranten og gangene på Hotell Frøya. Og kunstinteresserte øyværinger studerer hvert bilde nøye. Noen nøyer seg med å bare se, men overraskende mange har også handla, forteller Ericson.

- Det er juli som normalt er den beste salgsmåneden vår. Da selger vi vanligvis kunst for om lag tre millioner kroner. Nå har vi solgt for to millioner på fire dager. Det er vi selvfølgelig veldig fornøyd med.

- Vi hadde med tre kjempestore varebiler med kunst, og nå kjører vi bare med to hjem. Den siste er tom, så det er fryktelig artig for oss, forteller Ericson.

Godt mottatt

Kunstverkene er i prisklassen 1.000,- kroner til nesten 500.000,- kroner. Det dyreste de har solgt i løpet av pinsehelga er et Pushwagner-bilde. Et par fra Melhus, som ønsker å være anonyme, tok med seg et av de dyreste Pushwagner-verkene i utstillingen hjem mandag formiddag.

- Vi har flere hjemme, så vi vet ikke helt hvor dette skal henge ennå, forteller de.

Kunsten har blitt veldig godt mottatt på Frøya, forteller kunstformidlerne. Det har vært bra besøk, og galleriet fra Røros har fått mange gode tilbakemeldinger.

- Det er mange kunstinteresserte på Frøya. Det er første gangen det er en slik utstilling utpå her, så vi har blitt veldig godt mottatt. Mange som har vært innom sier at de setter pris på at vi er her, sier Edel Kristine Aspaas ved Røros kunstformidling.

Pushwagner var den mest populære kunstneren blant frøyværingene. Men det ble også solgt kunstverk av blant andre Håkon Bleken, Øystein Dolmen, Odd Nerdrum og Kjell Nupen. Foto: Karin Jegtvik

Godt tidspunkt

Røros ble stengt ned på grunn av uavklart smittesituasjon forrige uke, og sånn sett hadde galleriet flaks med tidspunktet da de valgte Frøya for pinsehelgen. Det er om lag 10.000 innbyggere på øyene Hitra og Frøya og 4.000 hytter, og det er et godt kundegrunnlag, mener Ericson. Derfor har de allerede bestemt seg for å komme tilbake.

- Ja, det har vi allerede avklart. I tillegg har vi fått i oppdrag å utsmykke hotellet med kunst, så det blir morsomt.

Men mandag ettermiddag pakker de ned utstillingen for denne gang, og setter nesen hjemover.

- Nå skal vi tilbake til Røros. Snart starter sommersesongen og da håper vi på mange turister og mye salg, sier Aspaas.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...