Nea Radio

Kommuneoverlegesaken i Holtålen:

Har sagt opp samarbeidet

Kommunedirektør Kjersti Forbod Jensås her sammen med varaordfører Christian Elgaaen i Røros kommune. Foto: Per Magne Moan

Røros kommune og kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås sa opp avtalen med å levere kommuneoverlege-tjenester til Holtålen tidligere i sommer. Mangel på gjenytelser fra Holtålen stoppet samarbeidet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2021 kl 18:08

- Holtålen kommune har ikke funnet løsningene som vi har foreslått som akseptable, så dessverre har vi ikke kommet frem til en løsning. Røros sin intensjon har jo vært hele tiden at vi skulle ha levert kommuneoverlege-tjenester til Holtålen, sier kommunedirektør Kjersti Jensås til Nea Radio.

Avtalen dreide seg om et tjenestekjøp der Røros kommune leverte en 10 prosent ressurs som kommuneoverlege til Holtålen kommune. Den er ikke en del av den overordna avtalen om interkommunalt samarbeid mellom kommunene Røros, Os og Holtålen.

- Når du kommer til en slik situasjon at du ikke klarer å levere de 10 prosentene så sier det jo mye om den manglende kapasiteten vi har. Vi må først og fremst klare å håndtere innbyggerne våre og fastlegetjenesten knyttet til det, fortsetter Jensås.

Fikk ikke hjelp

Holtålen kommune, som har langt bedre fastlegekapasitet enn det Røros kommune har, hjalp ikke Røros kommune med å få kabalen til å gå opp.

Dermed sa Røros kommune opp avtalen.

- Tilslutt fikk vi ikke dette til å gå opp fordi vi har så stor vakanse på legedekningen vår. Med ny kommuneoverlege som skulle inn i den rollen, og som også har en fastlegeliste som tilsvarer 100 prosent, så fikk vi ikke kabalen til å gå opp uten at Holtålen kommune også bidro. Det har de så langt ikke gjort, sier Forbord Jensås.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...