Nea Radio

Har reist på landslagssamling med afrikansk landslag

Robin Bjørnholm-Jatta spilte 90 minutter mot Lillestrøm på lørdag - Nå skal han på landslagsoppdrag med Gamiba. Det betyr at noen andre må tre inn som venstreback under Stjørdals-Blinks neste kamp mot Åsane. Foto: Knut Erlend Jegersen/Stjørdals-Blink

Stjørdals-Blinks Robin Bjørnholm-Jatta er en del av den endelige landslagstroppen til Gambia som skal spille mot Kongo-Brazzaville og Guinea

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Robin Bjørnholm-Jatta kom til Stjørdals-Blink fra Byåsen foran denne sesongen. Han har gjort sakene sine godt så langt denne sesongen - og er det soleklare førstevalget på venstrebacken i OBOS-ligaen. I dag setter han seg på flyet til Algarve for hans første landslagssamling med Gambia, et landslag han er spilleberettiget for siden hans far er derfra.

For en stund siden ble det klart at Bjørnholm-Jatta var en del av en større brutto-tropp, men nå har landslagssjef Tom Saintfiet redusert den opprinnelig troppen på 40 til nåværende 25. Bjørnholm-Jatta klarte altså "cutten" og blir nå landslagskamerat med spillere fra en rekke større klubber i Europa.

Visste at han var tiltenkt en rolle i den endelige troppen
- Jeg har bestandig visst at jeg kom til å være med hele vegen, men de hadde tatt ut en litt større tropp med tanke på at noen kanskje kunne bli syk, ikke få visum eller bli smittet. Så det var litt ekstra sikkerhet, men så lenge jeg var frisk så visste jeg at jeg kom til å bli med.

Rå opplevelse
- Det er jo litt sånn surrealistisk. Det er ikke noe som jeg har gått og jobbet spesifikt mot, men man har jo visst at det kunne være en mulighet siden de tok kontakt for noen år siden. Det er først og fremst bare en rå opplevelse som jeg er veldig glad for at jeg får lov til å oppleve, så det er morsomt.

Fått et godt inntrykk av opplegget
- Jeg skal prøve å bite fra meg så godt som mulig. Fotball er veldig rart, man vet aldri hva som kan skje, og det er jo dette også et bilde på. Plutselig skal man på landslagssamling. Opplegget virker veldig proft, og det er spillere fra gode klubber, så det blir en fin referanse for meg. Jeg får sett hvor gode spillerne som spiller i Europa faktisk er.

Bjørnholm-Jatta er kjent som en anvendelig spiller som kan bekle flere roller på banen. Hos landslaget har han blitt forespeilet en defensiv rolle.

- Det er primært i det bakre ledd, og kanskje først og fremst på venstrebacken. Der har de ikke så mange alternativer, men litt sånn som i Stjørdals-Blink er det en fordel å kunne være litt potet. Da åpner det seg plutselig flere muligheter, men jeg tar den rollen jeg får.

Forbereder seg til en viktig kvalifisering

Landslaget skal være på den solfylte Algarve-kysten i Portugal under hele oppholdet.

- Der møter vi Kongo-Brazzaville og Guinea, som er to eksotiske land jeg ikke kan så veldig mye om, men det er sikkert gode fotballspillere derfra. I tillegg er det mye trening og en del taktiske møter. Vi skal prøve å sette en stall til kvalifiseringskampene til afrikamesterskapet mot Gabon som er i november. Målet for alle i troppen er jo på en måte å bite seg fast, så man får være med på det.

- Jeg skal gjøre så godt jeg klarer, så får man se hva det holder til. Men, det hadde vært morsomt å bidra til at Gambia kunne kvalifisert seg til afrikamesterskapet for første gang. Det hadde vært stort for alle som har et hjerte for Gambia.

I troppen (ekstern lenke) finner vi også Sulayman Bojang fra Sarpsborg 08 og Sheriff Sinyan fra Molde.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...