Nea Radio

Har med seg 1000 steintyper til martnan

Freddy Larsen, også kjent som Steinmannen. Foto: Marit Langseth

Etter å ha vurdert Rørosmartnan i femten år tok steinmannen endelig turen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2018 kl 19:45

- Det er veldig mange som er interessert i stein. Det er mye folk innom, og spesielt ungene er veldig interesserte, forteller Freddy Larsen, også kjent som steinmannen.

I Verket på Røros har Larsen satt opp stand med flere bord, og på dem ligger det tett i tett med fargerike steiner i ulike varianter. Til sammen er det rundt 1000 steintyper fra hele verden på standen hans.

- Men de fleste ligger under bordet, da jeg har en mindre stand enn vanlig.

Krystallhealing

Ved noen av steinene ligger det også små papirlapper, som kundene får med seg om de kjøper en stein.

- Mesteparten av kundene mine er opptatt av ulike former av krystallhealing og det er jeg ikke så god på, så da får de med seg noen krystallhealing-lapper, forteller Larsen.

På lappene står det hvilke egenskaper steinene skal ha. Selv er Larsen geolog og mest opptatt av det naturvitenskapelige.

- Tror du på at steinene har ulike egenskaper?

- Jeg er heller av typen som blir sjokkert over at ting som ikke skal fungere i min naturvitenskaplige verden, faktisk fungerer.

Selv har han opplevd effektene av krystallhealing, men vil ikke gi noen konkrete eksempler.

- Jeg har fått fjernet ganske fysiske ting ved hjelp av krystallhealing, og er litt sjokkert, for det skal ikke være mulig i min verden.

Favoritten er ametyst

Larsen startet med import og salg av stein da han så det var mange som solgte steiner som ikke var ekte vare.

- Det er viktig for meg at det finnes naturprodukter i et samfunn som snart bare har plast i alle varianter. Så for meg er det viktig med naturprodukter og ekte varer.

Favorittsteinen hans er ametyst.

- Den har en veldig mørk, fin, lilla farge, hvis du får tak i en ametyst av kvalitet. Det er en fantastisk stein.

Hør hele intervjuet med Larsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...