Annonse
Nea Radio

Politiet fortsetter søket:

Har funnet utstyr som tilhører den savnede

Fortsetter søket etter savnet mann i Ålen fredag kveld. Har funnet utstyr som de mener tilhører mannen. Foto: Per Magne Moan

Politiet bekrefter at de har funnet utstyr som tilhører den savnede ved Langtjønna i Holtålen. Dermed fortsetter de søket etter mannen fredag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2022 kl 18:47

Annonse

- Etter noen funn av gjenstander i fjellet vest for Ålen har vi bestemt oss for å fortsette søket etter den savnede mannen litt til, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Lars Berget.

Søker med hunder

Mannen i 50-årene forsvant tirsdag. Den siste sikre observasjonen av mannen er gjort tirsdag morgen, da han sa til familien sin at han skulle på jobb. Mannen dukket imidlertid aldri opp på jobb og tirsdag kveld ble det satt i gang en storstilt leteaksjon etter den savnede.

- Vi er ganske sikre på at gjenstandene som er funnet tilhører mannen, fortsetter Berget.

Politiet vil derfor fortsette søk med hund i samarbeid med hovedredningssentralen i det området gjenstandene er funnet. Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med hvilke gjenstander som er funnet.

Området det nå søkes i er myr- og fjellterreng. Om lag 25 kilometer i luftlinje vest for Ålen sentrum og vest for Øyungen. Området er i Forollhogna nasjonalpark, ifølge operasjonslederen.

- Vi mener den savnede er i live, sier Berget.

- Dette er jo en veldig spesiell sak. Hvorfor har han forlatt hjemmet sitt og hvor er han?

Hadde tatt med seg turutstyr

Hundeførerne som skal brukes i søket flys ut til funnstedet med helikopter.

- Om dette skulle føre til noe utover kvelden, vil politiet vende tilbake med mer informasjon. Gjenstandene som ble funnet vil bli undersøkt nærmere, skriver politiet i en pressemelding fredag kveld.

Etterforskningen viser at den savnede sannsynligvis har tatt med seg turutstyr og klær til å oppholde seg ute over tid. Politiet er kjent med at dette er en fjellvant person.

- Vi holder flere muligheter åpne, og utelukker ikke at den savnede er borte frivillig, sier etterforskningsleder Anders Malm i Trøndelag politidistrikt.