Nea Radio

Selbu:

Håp om fasadeløft for Selbu kirke

Foto: Arkiv

Nylig ble det tildelt 900 000 kroner fra Riksantikvaren til å pusse opp fasaden på middelalderkirken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2021 kl 15:05

- 900 000 kroner er ikke nok til å pusse opp kirka, men det er et forslag ute nå på å bevilge 600 000 kroner fra kommunen i 2021 som skal behandles i kommunestyret 1. mars, sier Per Røsseth i menighetsrådet i Selbu. Forslaget ble enstemmig vedtatt i formannskapet. Pengene danner grunnlaget for videre undersøkelser av hvordan oppussingen skal foregå.

Renovering av fasade

Det er synlig misfarging på veggene utvendig og sprekker på utside og innside det i hovedsak bør tas tak i.

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen var i 2020 på besøk på Radiomuseet i Selbu og det var i den forbindelse menighetsrådet ble informert om at det kunne komme en mulighet for å søke om midler fra Riksantikvaren til oppussing av middelalderkirker. - Det var jo midt i blinken for kirka i Selbu, sier Røsseth.

Åslaug Sem-Jacobsen foran Selbukirka. I bakgrunnen ser du tydelig misfargingen på veggene. Foto: Privat

Viktig samlingspunkt

- Er det noe vi kan samles om, så er det at det skal se fint ut rundt kirka og kirkegården, fortsetter Røsseth. - Jeg tror det betyr mye for folk flest i Selbu å vedlikeholde kirka, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...