Nea Radio

"Neadalens dyr (og spesialfolk)"

- Håper ikke jeg støter noen med navnet

Kunstner Thomas Pahr. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Kunsten han lager blir til seint om kvelden etter at barna er lagt og utstillingen gjenspeiler hans syke fantasi. Thomas Pahr stiller ut kunstverkene sine i Galleri Kulviksvingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Han er fra Bergen med har etablert seg med jobb og familie i Trondheim. Fra og med 28. mai kan hans kunstverk beskues i Selbu.

Som regel ingen klar plan

Han forteller selv at prosessen med å skape kunstverkene sjelden har en klar plan eller skisse. Han prøver ut ulike farger og figurer til det dukker opp en idé som han kan videreutvikle. Han maler helst på lerret og har de siste årene utviklet stilen sin fra å være veldig fargesterk til en litt mer dempet fargepalett.

- Det varierer fra små bilder i størrelse A6 og opp til det største maleriet som har en størrelse på 1.60x1.60 meter som jeg bruker ett par timer på å spenne opp i galleriet, sier han.

I hånda til høyre ser vi noen av "Neadalens dyr(og spesialfolk)" og i hånda til høyre ser vi "Hon deilige på jobben". Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Tittel med schwung

Om utstillingen "Neadalens dyr (og spesialfolk)" kan han fortelle at tittelen ikke er skapt for å støte noen. Han mener heller at det er hans syke fantasi som har fått løpe løpsk, og skapt malerier med figurer som han forestiller seg at finnes i skogene i Selbu og langs elven Nea.

- Jeg har med noen rare pingviner, en sau som ser ut som en isbjørn og fugler som har dannet en tirsdagsklubb. Det er bare min syke fantasi som har fått utløp, men det er en rød tråd i det, sier han.

Han presiserer at det handler om kunstnerisk frihet og håper ingen blir støtt av tittelen på utstillingen.

- Det er nok fordi jeg ikke har vært her før som gjør at jeg har tenkt sånn, sier han og ler.

Utstillingen er på plass i galleriet helt frem til 26. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...