ANNONSE
Annonse
Nea Radio

"Neadalens dyr (og spesialfolk)"

- Håper ikke jeg støter noen med navnet

Kunstner Thomas Pahr. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Kunsten han lager blir til seint om kvelden etter at barna er lagt og utstillingen gjenspeiler hans syke fantasi. Thomas Pahr stiller ut kunstverkene sine i Galleri Kulviksvingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Han er fra Bergen med har etablert seg med jobb og familie i Trondheim. Fra og med 28. mai kan hans kunstverk beskues i Selbu.

Som regel ingen klar plan

Han forteller selv at prosessen med å skape kunstverkene sjelden har en klar plan eller skisse. Han prøver ut ulike farger og figurer til det dukker opp en idé som han kan videreutvikle. Han maler helst på lerret og har de siste årene utviklet stilen sin fra å være veldig fargesterk til en litt mer dempet fargepalett.

- Det varierer fra små bilder i størrelse A6 og opp til det største maleriet som har en størrelse på 1.60x1.60 meter som jeg bruker ett par timer på å spenne opp i galleriet, sier han.

I hånda til høyre ser vi noen av "Neadalens dyr(og spesialfolk)" og i hånda til høyre ser vi "Hon deilige på jobben". Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Tittel med schwung

Om utstillingen "Neadalens dyr (og spesialfolk)" kan han fortelle at tittelen ikke er skapt for å støte noen. Han mener heller at det er hans syke fantasi som har fått løpe løpsk, og skapt malerier med figurer som han forestiller seg at finnes i skogene i Selbu og langs elven Nea.

- Jeg har med noen rare pingviner, en sau som ser ut som en isbjørn og fugler som har dannet en tirsdagsklubb. Det er bare min syke fantasi som har fått utløp, men det er en rød tråd i det, sier han.

Han presiserer at det handler om kunstnerisk frihet og håper ingen blir støtt av tittelen på utstillingen.

- Det er nok fordi jeg ikke har vært her før som gjør at jeg har tenkt sånn, sier han og ler.

Utstillingen er på plass i galleriet helt frem til 26. juni.

ANNONSE