ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kampen mot nedrykk:

- Håper folk kjenner sin besøkelsestid

Morten Strand ser frem mot lørdagens kamp hjemme mot Aalesund. Foto: Henrik Einangshaug

Lørdag er det duket for sesongens siste kamp i OBOS-ligaen, når Stjørdals-Blink tar imot Aalesund på Sandskogan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2021 kl 15:26

ANNONSE
Annonse

Stjørdals-Blink ble i forkant av årets sesong tippet nederst på tabellen av en rekke fotballeksperter. Etter 29 serierunder er mulighet for OBOS-liga spill neste sesong fortsatt tilstede på Sandskogan.

I forrige serierunde borte mot Åsane, så det lenge ut til å ende med tap for trønderne, etter Senai Hagos scoring etter cirka halvtimen spilt. I det 80` spilleminutt dukket derimot klubbens toppscorer Mats Lillebo opp, og sikret Blink et poeng som kan vise seg å bli helt avgjørende for å unngå nedrykk.

Tabellen før siste runde.


Skal Ullensaker/Kisa ha håp om å unngå nedrykk fra OBOS-ligaen, må laget vinne morgendagens kamp hjemme mot Sogndal.
Ull/Kisa har møtt Sogndal åtte ganger de siste tre årene. Fire av disse har endt med Ull/Kisa seier, mens kampen tidligere i år er den eneste som har endt uavgjort mellom lagene.

- Fokus på oss selv

Samtlige kamper har i siste runde avspark 15.00 i morgen. Strand sier at spillerne har fokus på hva de selv kan gjøre, og ikke hvordan det går i kampen mellom Sogndal og Ull/Kisa.

- Vi har fokus på oss selv. , vi får ikke gjort noe med kampen som spilles på Jessheim uansett. Vi går inn i kampen med et mål om å vinne. Vinner vi vår kamp, så spiller det ingen rolle hva Ull/Kisa gjør, så den inngangen må vi ha, og den er vi komfortabel med å ha, sa Morten Strand på fredagens pressekonferanse.

Tom Dent mener Stjørdals-Blink er bedre nå enn når de møtte Aalesund i juni. Foto: Henrik Einangshaug


Trener Tom Dent kommer heller ikke til å følge med på hvordan ståa er på Jessheim i løpet av morgendagens kamp.

- Nei, for som jeg sier, hvis vi vinner i morgen, så spiller det ingen rolle hva som skjer på Jessheim. I første omgang vil alt fokus være på oss, så vil jeg i pausen få en få en status på hva som skjer, sa Dent på pressekonferansen.

Publikum betyr mye

Med rundt 24 timer igjen til kampstart, er det fortsatt mange seter ledige til morgendagens kamp på Sandskogan. Nylig oppfordret ordfører på Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp) at publikum tok turen til lørdagens avgjørende kamp, på Stjørdals-Blink Fotball sin offentlige Facebook-gruppe.

- Kommunen heier på guttene som skal i kamp på lørdag - vår stolthet ligger i deres hender (og føtter!), skrev ordfører Vigdenes videre på Facebook-gruppen.

På fredagens pressekonferanse var ikke Strand i tvil om at publikum betyr mye, og kan være en avgjørende brikke for laget.

- De (publikum journ.anm) betyr helt klart veldig mye. De kampene hvor det har vært mye folk på stadion, så har vi prestert veldig godt også. De er uten tvil viktige og gir oss en ekstra energi.

- Håper selvfølgelig at folk kjenner si besøkelsestid, og kjøper billett enten i dag eller før kampstart i morgen. Det hadde hjulpet oss stort, sa Strand videre.

Lørdag avgjøres det samtidig hvem Ull/Kisa eller Stjørdals-Blink skal møte i kvalikk for OBOS-liga spill neste sesong. Hødd vant første oppgjøret på Høddvoll 2-1 over Arendal. Returoppgjøret på Norac Stadion spilles samtidig som kampene i OBOS-ligaen spilles.

Ranheim avslutter sesongen borte mot Fredrikstad. Trønderne er sikret spill i OBOS-ligaen neste sesong, mens Fredrikstad har sikret seg 4. plass og kvalikk om opprykk til Eliteserien neste sesong.

Nøkkelord

ANNONSE