Nea Radio

Håper å få penger til folkehøgskole på Røros

Lars Haltbrekken er på Røros i forbindelse med Elden. Her er han sammen med partikollega og varaordfører på Røros, Bjørn Salvesen. Foto: Marit Langseth

For fjerde året på rad setter folkehøgskolene rekord i antall søkere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det vi venter på nå er bevilgninger fra regjeringen. Vi har forventinger om at de, etter at Venstre kom inn i regjeringen, faktisk blar opp penger, slik at vi kan få sette i gang med en folkehøgskole her på Røros, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV).

Det har lenge vært jobbet med å få en folkehøgskole på Røros, og Folkehøgskolerådet er positiv til en skole på Røros. Men det trengs oppstartsmidler.

– Trine Skei Grande har vært her tidligere og lovet det, så vi forventer at det kommer penger i statsbudsjettet nå, sier Haltbrekken.

Populær skole

Folkehøgskolene i Norge har satt rekord i antall søkere i år, og det er søkerrekord for fjerde året på rad. Sosiologiprofessor Marit Haldar ved OsloMet sier til NTB at hun mener de høye tallene skyldes skole- og eksamenspress.

– Det å skulle måles og vurderes i det meste, har beveget seg lenger og lenger nedover i skolesystemet. Noen opplever å ha prøver nesten hver dag, og på barneskolen ser man unger som ønsker seg karakterer. Slik oppmerksomhet kan skape stress, sier Haldar til NTB.

– Vi tror det er veldig nyttig for mange å ta et år på folkehøgskole, men da må også staten komme på banen og sørge for at det er et godt tilbud over hele landet, sier Haltbrekken.

Positivt for Røros

Partikollega og varaordfører i Røros kommune, Bjørn Salvesen, sier det er flere positive aspekter ved å få en folkehøgskole til Røros.

– Røros er en plass hvor mange har lyst til å være, tror vi. En folkehøgskole med rundt 100 elever hvert år, unge voksne, er en tiltrengt tilvekst av det årskullet, sier Salvesen.

– Vi håper også at en god del vil tenke seg å bosette seg her etter å ha vært på Røros et år. Enten med en gang eller senere i livet, legger han til.

Hør mer her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...