Nea Radio

Nea Radio

Hans Prøsch med kjærlighetserklæring

«Lån meg handa di» er tittelen på den siste utgivelsen til Hans Prøsch.

– Å si at man trenger noen og at man er glad i noen kan være vanskelig. Kjærlighet kommer i mange former og gis på ulike måter. Dette er utgangspunkt for den nye låten «Lån meg handa di» av og med Hans Prøsch.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til daglig sjekker han pasienter for plager i ører, nese og hals. Men den tidligere skiskytteren Hans Prøsch gir også ut musikk som treffer midt i blinken.

«Lån meg handa di» er hans siste utgivelse. Låten skrev han som en kjærlighetserklæring til sin kone før de giftet seg.

Viktig å gi for å få

– Når høstmørket kommer sigende, skyggene blir mørkere og dagene blir kortere, har vi alle behov for å stoppe opp og kjenne litt. Livet tar nye vendinger, det står utfordringer å venter på oss alle. Liten som stor, gammel som ung. Vi har alle behov for nærhet, vi har alle behov for å få oppmerksomhet og ros, men for å få, er det viktig å kunne gi. Det å si at man trenger noen, at man er glad i noen kan være vanskelig. Kjærlighet kommer i mange forskjellige former og gis på ulike måter, sier Prøsch om bakgrunnen for låten.

Hans Prøsch har drevet med musikk hele livet, og han skrevet en rekke sanger de siste 15 årene. Han ga ut julesangen «Ti tusen stjerna» i 2015 som høstet god kritikk.

Vokste opp på Røros

Til daglig er Hans Prøsch familiefar med to små barn, og han jobber som øre-nese-hals-lege i Tromsø.

Sin oppvekst hadde han i kulturhovedstaden Røros, og de musikalske røttene stammer fra et rikt musikkmiljø i Bergstaden.

Skriver på dialekt

Han skriver på dialekt og ønsker å formidle tekst og melodi i en musikalsk språkdrakt som fyller den moderne lytters øre med en spennende produksjon.

På den siste låta «Lån meg handa di» har han samarbeidet tett med produsent Lars Lien for å få fram dette. I tillegg har han vært så heldig å få med seg den folkekjære artisten Sigrun Loe Sparboe på kor.

– Hun løfter låta på en fantastisk måte med sin varme og nære stemme, sier Prøsch.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...