Nea Radio

Heltid en rettighet, deltid en mulighet

Foto: Anette Fossmo

Et mål og et ønske om mest mulig heltid skal gjøre Stjørdal kommune til en attraktiv arbeidsgiver.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved et kommunestyremøte tidligere i vinter ble arbeidsgiverpolitikk vedtatt i Stjørdal. Nå, drøyt et halvt år senere er den første versjonen av handlingsplanen heltidskultur i Stjørdal kommune tatt opp til orientering og vedtatt ved et enstemmig kommunestyre. Siden den gang har et politisk utvalg jobbet grundig med utarbeidelsen av den viktige handlingsplanen som skal hjelpe kommunen å bli kvitt ufrivillig deltidsarbeid og sikre gode arbeidsforhold.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Vi som er politiske representanter er meg, Renate Bjørshol og Marit Evjen Hernes. Vi kom inn i utvalget for et halvt års tid siden og har fått jobbet sammen med administrativt ansatte i Stjørdal kommune for å legge føringer for hvordan dette skal bli fremover, for å sikre at vi får flest mulig heltidsstillinger for de som jobber i Stjørdal kommune, forteller Eli Arnstad.

- Det har vært et konkret og engasjert arbeid, hvor folk har bidratt veldig godt. Etter hvert skal vi jobbe med måltall, slik at vi har noe å strekke oss etter i årene som kommer. Slik at vi får økt andelen med heltidsstillinger i Stjørdal kommune, legger hun til.

Store ambisjoner

Det å bli kvitt ufrivillige deltidsstillinger å satse på en 100% heltidskultur har flere positive sider ved seg, blant annet vil det føre til at kommunen vil kunne yte gode tjenester til innbyggerne.

- Målet må selvfølgelig være å bli kvitt ufrivillig deltidsstillinger i Stjørdal kommune, men vi har nok større ambisjoner enn som så den her gangen. Det har vokst sammen med en erkjennelse om at heltidskultur er et virkemiddel for å få en god kvalitet i tjenestene våre. Et eksempel er hjemmeboende i helsetjenesten, hvor det blir en større forutsigbarhet i hvem som kommer og yter tjenester hjemme hos dem, forklarer Renate Bjørshol.

Det viktigste er vilje

Selv om det å satse på en 100% heltidskultur kan by på utfordringer, er det likevel viktig å sette det som et bestemt mål. Samtidig er Arnstad og Bjørshol klare på at selv om heltid skal være en rettighet, er deltid også en mulighet. Noen har nemlig ikke kapasitet til å jobbe en heltidsstilling og da er det viktig å ta hensyn.

- Vi har sett det fra andre kommuner. Målet er å få en 100% heltidskultur, men det er noen ganger vanskeligheter, det kan for eksempel være ekspertstillinger som bare krever en brøkstilling. Men det viktige er vilje og at man har satt et mål om og ønsker mest mulig heltid. For hvis man ikke gjør det vil man bli stående fast i en situasjon der det er så mange deltidsstillinger, at de som virkelig ønsker seg heltidsstillinger ikke får det, opplyser Arnstad.

- Vi vet også at ikke alle har anledning til å jobbe 100% stilling, vi vet at det er flere som av helsemessige årsaker ikke er i stand til å jobbe mer enn en deltidsstilling. Da er det viktig at vi som arbeidsgiver tar et samfunnsansvar og sørger for at de får utnyttet restarbeidsevnen sin og får en god tilknytning til arbeidslivet de også, fortsetter Bjørshol.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...