Nea Radio

Handle lokalt

Ønsker alle velkommen til en hyggelig helg på Joker Stugudal Foto: Andreas Reitan

Nærbutikker over hele landet takker for god handel og oppfordrer bygdefolk til å holde fram med å handle lokalt. Lørdag 17. oktober blir det aksjonsdag for lokal handel på Joker Stugudal

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

«Handle lokalt – velg nærbutikken» er slagordet for kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med det statlige Merkur-programmet for distriktsbutikker.

Kampanjen vil sette søkelys på hvor viktig butikken er både som møteplass, servicesenter
og salgssted for dagligvarer. Målet er å redusere handels-lekkasje og stimulere til mer lokal handel.

Korona-pandemien har vist hvor viktig det er å ha dagligvarebutikker der folk bor. Nærbutikkene har stilt opp for lokalsamfunnet ved å tilby pakking av varer og levering på døren til folk som sitter i karantene eller er redde for å bli smittet.

- Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde både nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Vi ønsker å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva butikken betyr for bygda, sier seniorrådgiver Aina Sofie Brox i Merkur/Distriktssenteret.

Nærbutikkdagen blir markert på forskjellige måter. Mange butikker tilbyr kaffe og kake til kundene sine denne dagen. Flere legger opp til ekstra aktiviteter i butikken. Noen butikker går ut med spesielle tilbud. Andre benytter anledningen til å invitere ordføreren på besøk.

Vi på Joker Stugudal Inviterer alle på gratis kaffe og kaker fra klokken 11-13 Vi oppfordrer alle til å kle seg etter været. Pga av Covid19 har vi ikke nok sitteplasser til alle inne, men vi har også benker og bord og sitte på ute.

Ønsker alle velkommen til en hyggelig helg på Joker Stugudal

- Merkur jobber for å utvikle dagligvarebutikker i distrikta slik at de kan gi et best mulig tilbud til kundene sine. Men det er like viktig at folk som bur på bygda, bruker lokalbutikken sin i størst mulig grad. På den måten kan vi sikre utsatte butikker og skape et miljø rundt lokalbutikken. Uten butikk er det vanskelig å få til vekst og tilflytting i ei bygd, sier Aina Sofie Brox.

Det er ventet at nær 400 butikker over hele Norge vi delta i den nasjonale kampanjen for lokal handel.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...