Annonse
Nea Radio

Handle lokalt

Ønsker alle velkommen til en hyggelig helg på Joker Stugudal Foto: Andreas Reitan

Nærbutikker over hele landet takker for god handel og oppfordrer bygdefolk til å holde fram med å handle lokalt. Lørdag 17. oktober blir det aksjonsdag for lokal handel på Joker Stugudal

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

«Handle lokalt – velg nærbutikken» er slagordet for kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med det statlige Merkur-programmet for distriktsbutikker.

Kampanjen vil sette søkelys på hvor viktig butikken er både som møteplass, servicesenter
og salgssted for dagligvarer. Målet er å redusere handels-lekkasje og stimulere til mer lokal handel.

Korona-pandemien har vist hvor viktig det er å ha dagligvarebutikker der folk bor. Nærbutikkene har stilt opp for lokalsamfunnet ved å tilby pakking av varer og levering på døren til folk som sitter i karantene eller er redde for å bli smittet.

- Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde både nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Vi ønsker å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva butikken betyr for bygda, sier seniorrådgiver Aina Sofie Brox i Merkur/Distriktssenteret.

Nærbutikkdagen blir markert på forskjellige måter. Mange butikker tilbyr kaffe og kake til kundene sine denne dagen. Flere legger opp til ekstra aktiviteter i butikken. Noen butikker går ut med spesielle tilbud. Andre benytter anledningen til å invitere ordføreren på besøk.

Vi på Joker Stugudal Inviterer alle på gratis kaffe og kaker fra klokken 11-13 Vi oppfordrer alle til å kle seg etter været. Pga av Covid19 har vi ikke nok sitteplasser til alle inne, men vi har også benker og bord og sitte på ute.

Ønsker alle velkommen til en hyggelig helg på Joker Stugudal

- Merkur jobber for å utvikle dagligvarebutikker i distrikta slik at de kan gi et best mulig tilbud til kundene sine. Men det er like viktig at folk som bur på bygda, bruker lokalbutikken sin i størst mulig grad. På den måten kan vi sikre utsatte butikker og skape et miljø rundt lokalbutikken. Uten butikk er det vanskelig å få til vekst og tilflytting i ei bygd, sier Aina Sofie Brox.

Det er ventet at nær 400 butikker over hele Norge vi delta i den nasjonale kampanjen for lokal handel.

Nøkkelord