Nea Radio

Handelsåret 2020 på Røros

OPTIMISTISK: Leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik, ser et stort håp for året 2021. Foto: Anita Sivertsgård

Året 2020 ble et ganske bra år i Røros Handelsstand til tross for nedstengning og dystre utsikter på vårparten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2021 kl 10:18

Rikke Lolk Norvik har hatt et spesielt år både som butikkeier og som leder for Røros Handelsstand.

Holdt pusten

Da koronaen meldte sin ankomst i mars var det mange butikker og næringsdrivende på Røros som fryktet det verste. Det ble en vår hvor de aller fleste holdt pusten, men i midten av juni snudde det hele om til å bli en sommer som slo de fleste rekorder til tross.

- Det har selvfølgelig vært perioder hvor det har gått litt opp og ned, slik det normalt gjør. Sommeren var veldig veldig god, og det samme har også desember vært, oppsummerer Lolk Norvik når hun ser tilbake på handelsåret 2020.

Nytt år og ny nedstengning

Det ble en brå start for det nye året med nye restriksjoner. Røros Handelsstand nyter godt av at de har tilhold i en turistdestinasjon og ikke minst så har de en trofast kundegruppe i alle hytteeierne kommunen huser. Når året nå starter med nye nedstengninger og restriksjoner er det klart at dette vil merkes.

- Enn så lenge så har 2021 startet veldig rolig, men på Røros så er januar en rolig tid i utgangspunktet, så når det først skulle bli nye nedstengninger, så er dette riktig tid. Januar er ingen høysesong, men det er noen folk i bevegelse uansett i sentrum, forteller Norvik.

Ser positivt på framtida

Tida videre for 2021 kan bli spennende for Røros Handelsstand, men det meldes om masse optimisme blant medlemmene og samholdet de i mellom bidrar til en god stemning til tross for at det er en litt spesiell start på et nytt år.

- Nå har vi vært igjennom en slik periode før, men da visste vi ikke hva fremtida ville bringe. Er det en uke eller er det 5 år til? Vi visste ingenting. Nå vet vi noe mer og vi har et stort håp om at vi ser enden. Vi har kommet oss igjennom en hard periode og vi har samtidig lært å omstille oss når det er rolig. Jeg tror folk på Røros har blitt flinke til det, og så får vi bare bli enda flinkere, sier leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...