ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Handelsåret 2020 på Røros

OPTIMISTISK: Leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik, ser et stort håp for året 2021. Foto: Anita Sivertsgård

Året 2020 ble et ganske bra år i Røros Handelsstand til tross for nedstengning og dystre utsikter på vårparten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2021 kl 10:18

ANNONSE
Annonse

Rikke Lolk Norvik har hatt et spesielt år både som butikkeier og som leder for Røros Handelsstand.

Holdt pusten

Da koronaen meldte sin ankomst i mars var det mange butikker og næringsdrivende på Røros som fryktet det verste. Det ble en vår hvor de aller fleste holdt pusten, men i midten av juni snudde det hele om til å bli en sommer som slo de fleste rekorder til tross.

- Det har selvfølgelig vært perioder hvor det har gått litt opp og ned, slik det normalt gjør. Sommeren var veldig veldig god, og det samme har også desember vært, oppsummerer Lolk Norvik når hun ser tilbake på handelsåret 2020.

Nytt år og ny nedstengning

Det ble en brå start for det nye året med nye restriksjoner. Røros Handelsstand nyter godt av at de har tilhold i en turistdestinasjon og ikke minst så har de en trofast kundegruppe i alle hytteeierne kommunen huser. Når året nå starter med nye nedstengninger og restriksjoner er det klart at dette vil merkes.

- Enn så lenge så har 2021 startet veldig rolig, men på Røros så er januar en rolig tid i utgangspunktet, så når det først skulle bli nye nedstengninger, så er dette riktig tid. Januar er ingen høysesong, men det er noen folk i bevegelse uansett i sentrum, forteller Norvik.

Ser positivt på framtida

Tida videre for 2021 kan bli spennende for Røros Handelsstand, men det meldes om masse optimisme blant medlemmene og samholdet de i mellom bidrar til en god stemning til tross for at det er en litt spesiell start på et nytt år.

- Nå har vi vært igjennom en slik periode før, men da visste vi ikke hva fremtida ville bringe. Er det en uke eller er det 5 år til? Vi visste ingenting. Nå vet vi noe mer og vi har et stort håp om at vi ser enden. Vi har kommet oss igjennom en hard periode og vi har samtidig lært å omstille oss når det er rolig. Jeg tror folk på Røros har blitt flinke til det, og så får vi bare bli enda flinkere, sier leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik.

Nøkkelord

ANNONSE