Nea Radio

Han vender tilbake som redaktør i nykjøpt avis

Geir Olav Flåan, som var redaktør i Meråkerposten en periode på 1990-tallet, overtar nok en gang redaktørkrakken. Foto: Privat

Trønder-Avisa AS har overtatt aksjemajoriteten i lokalavisa Meråkerposten. Amedia kjøper en mindre aksjepost. Tidligere redaktør i avisa, Geir Olav Flåan, vender tilbake og tar en ny runde i redaktørstolen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Onsdag ble det klart at Trønder-Avisa AS overtar 65 prosent av aksjene i Meråkerposten AS, mens landets største konsern for lokale og regionale mediehus, Amedia, overtar de resterende 35 prosentene. Konsernsjef John Arne Moen i TA Media og Trønder-Avisa sier at Meråkerposten i lengre tid har «vært på radaren», og at man derfor var interessert i å gå en runde med Svein Halvor Moe da det ble klart at lokalavisa kunne være til salgs.

Solid merkevare

– Meråkerposten har en 40 år lang historie i lokalsamfunnet bak seg, og er en tung merkevare i en kommune preget av stort aktivitetsnivå. Vi er innstilt på å bruke de ressursene som er nødvendig for å videreutvikle Meråkerposten og føre den over i en tid hvor digital publisering blir stadig viktigere, sier Moen.

Solid eier

Svein Halvor Moe, som var den første redaktøren i lokalavisa i Meråker da den ble lansert for fire tiår siden, sier at han i utgangspunktet hadde tenkt at Meråkerposten var den siste av avisene han eier som ville bli solgt, men at ulike grunner førte til at han nå opplevde at det er rett å overlate eierskap og drift til nye krefter.

– Jeg sa senest for noen måneder siden nei til en henvendelse om å selge da en annen aktør tok kontakt, sier Moe, som forteller at dette har vært en modningsprosess etter at han første gang snakket med John Arne Moen før påske.

– Moen har skissert spennende tanker for Meråkerposten. Kombinasjonen av dette og måten de har utviklet sine andre lokalaviser på, gjør at jeg føler meg trygg på at det nye eierskapet vil bli en god løsning for både lokalavisa og Meråker-samfunnet. TA Media har både kompetanse og ressurser til å ta avisa inn i den digitale verden, sier Moe, som etter noen års fravær overtok redaktørposten på nytt rett etter århundreskiftet – samtidig med at han kjøpte avisa fra Adresseavisen.

Svein Halvor Moe (t.v.) selger lokalavisa i Meråker til TA Media og John Arne Moen, etter at han i tjue år har vært eier og mesteparten av dette århundret har vært redaktør. Foto: Geir Olav Flåan

Flåan blir ny redaktør

Samtidig som styret i medieselskapet sa ja til forslaget om å kjøpe lokalavisa i Meråker, ble det klart at Geir Olav Flåan, som tidligere har vært redaktør i både Meråkerposten, Stjørdalens Blad og Malvikbladet, vender hjem og blir ny redaktør. Flåan er i dag journalist i Trønder-Avisa og betjener avisas kontor i Stjørdal.

– Det er vel noe som heter «ringen er sluttet». Jeg skal ikke si at den nå er sluttet, men den er iallfall rundet, sier Flåan, som startet sin pressekarriere i nettopp Meråkerposten som frilanser tidlig på 1980-tallet. Etter videregående i 1987 ble han fast ansatt, og jobbet i lokalavisa fram til 1993 – noen år også som redaktør.

– Da jeg nå fikk denne muligheten ble det fristende å takke ja. Som de aller, aller fleste «mårråkbøgger» er jeg svært glad i heimbygda mi, og med en meget solid og kompetent eier i ryggen ligger alt til rette for å videreutvikle Meråkerposten, sier han.

Betydelige investeringer

John Arne Moen sier at ettersom Meråkerposten så langt ikke har tatt skrittet inn i den digitale tidsalderen, er det en betydelig jobb som skal gjøres med lokalavisa i fjellkommunen.

– Det blir en merkbar overgang fra at avisa kommer én gang i uka med nyheter og reportasjer, til at man begynner å publisere hver eneste dag, og på kveldstid dersom det skjer noe. Vi revitaliserer også papirutgaven, gir den nytt utseende og øker sidetallet, samtidig som Merakerposten.no skal gi abonnentene løpende nyheter fra det som skjer i bygda, sier Moen, som nå blir styreleder i Meråkerposten, mens økonomidirektør Geir Jonny Rognan i TA Media blir daglig leder.

TA Media overtar ansvaret for utgivelsen av avisa 1. september. Moen sier at man trenger såpass tid for å være sikker på at alt er klart ved overgangen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...