Nea Radio

Halvveis i innsamling til elsykler for eldre

Frode Bukkvoll er folkehelsekoordinator i Røros kommune og Tore Hermo er daglig leder for Coop Røros SA. Coop Røros er initiativtaker til spleiselaget, sammen med Aktiviteten Treningssenter. Foto: Marit Langseth

Så langt er det kommet inn cirka 87.000 kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2018 kl 09:04

- Jeg må vel si at vi er godt fornøyde, sier fungerende folkehelsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll.

Før sommeren tok Treningssenter og Coop Røros SA initiativ til et spleiselag for å få inn cirka 150.000 kroner til to elsykler for eldre. En til sykehjemmet på Øverhagaen og en til sykehjemmet i Gjøsvika. Nå er det kommet inn omtrent 87.000.

- Da er vi omtrent halvveis til målet vårt, sier Bukkvoll.

- Har du trua på at dere vil nå målet på 150.000 kroner?

- Ja, det er jeg sikker på at vi skal gjøre. Det har vært god oppslutning så langt på Røros, både fra lokale foreninger og bedrifter, så jeg har stor tro på at vi skal komme i mål etterhvert.

Håpet er at to elsykler med vogn foran skal føre til at eldre på sykehjemmene og på dagsenteret skal komme seg mer ut i nærmiljøet. Før sommeren fortalte Bukkvoll at andre sykehjem i Norge har god erfaring med slike sykler.

- De nevner at beboerne er positive både under og etter turen, og at det er en del som faktisk blir roligere i etterkant, sa Bukkvoll.

Pengene fra spleiseaksjonen skal gå til to elsykler med vogn foran. Foto: Webshop.nts.no

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...