Nea Radio

Kunstutstilling

Halvard Andresen med utstillingen "På reise"

KUNSTNER OG MUSIKER: Halvar Andresen åpner utstilling på Thomasgården.

Musikeren Halvard Andresen fra Stjørdal er klar med kunstutstillingen "På reise". Lørdag var det vernissasje i Thomasgården på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 09:43

Mange kjenner Halvard Andresen som musiker, men han har i de siste årene begynt å smake på kunstlivet gjennom malerpensler og farger også.

Lørdag åpnet han utstillingen På reise på Thomasgården. Utstillingen er tidligere vist under Blues in Hell nå i høst.

Fellestrekk

- Å uttrykke seg gjennom musikk har mangefellestrekk med å male bilder. For min del har det noe med den kriblende drivkraften og nysgjerrigheten som fyres i gang i tilblivelsesprosessen, enten det er på en scene med gitaren eller med et bilde som gradvis trer frem på papiret. Det er en mental tilstand. Som å befinne seg i en boble der alt annet stenges ute på veg mot et eller annet udefinerbart høydepunkt, forteller Andresen.

KUNSTNER OG MUSIKER: Halvar Andresen åpner utstilling på Thomasgården.

På reise

Utstillingen er en fortelling om oppdagelsen av formidlingsgleden som han har funnet i tegning og maling de siste årene. Dette har han kombinert sammen med opplevelser fra reiser han har hatt ute i Europa eller andre steder som har betydd mye for han. Her finner man motiv fra Roma til Røros, så motivspekteret er bredt.

Røros

Andresen er godt kjent på Røros da han i flere år har hatt hytte på Røros og flere ganger stått på scenen på Thomasgården sammen med en rekke forskjellige band. Nå blir han altså å finne på veggene i oktober.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...