ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Takstgrensa mellom Malvik og Stjørdal fjernes:

Halv pris på bussen!

Endelig: Takstgrensa for buss mellom Stjørdal og Malvik fjernes. Det er varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, veldig glad for! Foto: Anne Gundersen

I fire år har varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, gått til fots mellom kommunene i protest. Nå kan han endelig slutte med det.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det har bokstavelig talt vært en lang vei å gå for Ole Herman Sveian (SP). Han er varaordfører i Malvik, og sammen med først tidligere ordfører Ingrid Aune (AP) og senere med nåværende ordfører Trond Hoseth (AP), har han med jevne mellomrom tatt apostlenes hester fatt og trasket den lange veien mellom Malvik og Stjørdal. Dette har han gjort for å markere at takstsonen i Muruvik har vært kunstig.

– Ja nå ser det endelig ut for at det blir en løsning, sier Sveian fornøyd.

Forhandlingene har funnet sted i forumet politisk styringsgruppe, hvor Malviks representant er Trond Hoseth. Og nå har man altså klart å få aksept for at hele regionen skal være i samme takstsone.

Det betyr at det nå blir like billig for dem som bor i Muruvik å dra til Helsenteret for å handle, som til Melhustorget.

– Det som gjorde dette mulig, er at det kom ekstra penger i bompengeforliket. Venstre ønsket mer penger til kollektivtransport, mens FrP ønsket billigere bompenger. For å få få til dette ble det altså mer penger til begge. Det er disse pengene som nå brukes til å betale for å fjerne takstsonen.

De nye takstene trer i kraft i løpet av et halvårs tid.

– Først skal kommuner og fylkesting godkjenne dette, men når det er gjort så får vi orden på saken. Da er det bare å ta bussen over kommunegrensa når en skal ut og kose seg, uten å irritere seg over stive priser!

Hør intervjuet med Ole Herman Sveian i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE