Nea Radio

Nominasjonsmøte SV:

Haltbrekken, Danielsen og El Morabit på topp

Hilde Marie Gaebpie Danielsen, Lars Haltbrekken og Nisrin El Morabit har de tre øverste plassene på trøndelagslista.

I helga klarte Trøndelag SV endelig å avholde sine nominasjonsmøter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På grunn av smittevernsituasjonen valgte Trøndelag SV å utsette sine nominasjonsmøter i november. Men lørdag kunne møtet avholdes i begge valgkretsene i Trøndelag. Og som så mange andre større møter for tiden, så forgikk dette digitalt.

Nominasjonskomiteen skriver i en pressemelding at de har vært opptatt av å sette sammen en liste av folk med ulik yrkeserfaring, utdanningsnivå og bakgrunn. Møtet sluttet opp om nominasjonskomiteens innstilling og på topp fem på Trøndelag SVs valgliste for valgdistrikt Sør-Trøndelag finner vi en miljøaktivist og stortingspolitiker, en sør-samisk lokalpolitiker og nordsjøkokk, en norsk-marokkansk sykepleier, en vekter, klubbleder og streikegeneral og en lærer og fylkestingspolitiker.

Om listekandidatene

Lars Haltbrekken ble gjenvalgt som førstekandidat for valgdistrikt Sør-Trøndelag. Han har de siste fire årene representert Sør-Trøndelag SV på stortinget og sitter i Energi- og miljøkomiteen. Lars er kjent som miljøaktivist fra helt tilbake til slutten av åttitallet som aktiv i Trondheim Natur og Ungdom. Han var leder for Naturvernforbundet i 11 år før han ble valgt inn stortingsrepresentant for SV 2017. Som eneste SV representant fra Trøndelag på Stortinget har Haltbrekken vært en viktig stemme for den nordre delen av fylket.

Sitat fra Haltbrekken - Valget i 2021 blir avgjørende. Vårt mål er å få ned de økende forskjellene i Norge og verden, utslippene av farlige klimagasser skal ned, naturen skal tas vare på og skal vi få til dette må vi få et regjeringsskifte.

På andreplass finner vi Hilde Marie Gaebpie Danielsen fra Røros SV. Hun jobber som kokk på oljeplattform i Nordsjøen, er kommunestyrerepresentant i Røros kommunestyre og representerer Trøndelag SV og sørsamene i SVs samepolitiske utvalg.

Sitat fra Danielsen - Jeg ser fram til valgkampen,og vil stå på for en god distriktspolitikk der vi har gode offentlige velferdstjenester for alle og en kraftig styrking av kommuneøkonomien. Stans nedbygging av vår unike natur som feks vindkraftutbyggingen. Jeg vil kjempe for urfolks og minoriteters rettigheter. Landbruk,reindrift og grundervirksomhet er viktige for distriktene i Trøndelag. Vi trenger en forandring,vi trenger fellesskap,vi trenger derfor et regjeringsskifte i 2021.

Tredjeplass Nisrin El Morabit har tidligere vært leder av Oslo SU, har jobbet som fylkessekretær og vært vara for Lars Haltbrekken på stortinget. I dag jobber Nisrin som sykepleier på St. Olavs hospital og sitter i styret til Trondheim SV.

Fjerdeplass Erlend Andresen jobber som vekter, er ungdomskandidat og tidligere leder av Trøndelag SU og har i høst markert seg som streikeleder som tillitsvalgt i Norsk Arbeidsmannsforbund og klubbleder for vekterne i Avarn Security Trøndelag

Femteplass Rakel Trondal er av yrke lærer, men har de siste årene vært gruppeleder for SV på fylkestinget og i Malvik kommunestyre.

På æresplassen nederst på lista er vi dessuten stolte over å ha fått med oss barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk som kjemper kampen for en anstendig flyktningpolitikk, flyktningers rettigheter og som flere ganger de siste årene har reist til blant annet Morialeiren på Lesvos for å bidra til å avhjelpe den desperate situasjonen for flyktningene.

Øvrige kandidater

Tore Aasheim - tidligere redaktør i Opdalingen og Cupido, nå oversetter og sitter som vara til kommunestyret i Oppdal. Har tidligere ledet SVs homonettverk.

Julie Engtrø – butikkmedarbeider og leder av Trondheim Sosialistisk Ungdom

Marianne Knudsen - første nestleder i Norsk Handikapforbunds ungdom og ambassadør for Norsk Handikapforbund.

Alex Ramstad Døsvik - teologistudent og kjemper for skeive og transseksuelles rettigheter i kirka

Anna Krogset – jobber på Viggja oppvekstsenter og er plasstillitsvalgt for Fagforbundet og styremedlem i Skaun SV

Yassin Mohamud Elmi - adjunkt og styremedlem i Orkland SV

Anne Sørtømme - kulturrådgiver i Melhus og kommunestyrerepresentant for Melhus SV

Øyvind Næss - styremedlem i Trøndelag SV, leder av Ørland SV og kommunestyrerepresentant i Ørland

Gro Mari Engen Hanem - leder av Selbu SV og sitter i kommunestyret i Selbu.

Eskil Sandvik – jobber i Oppfølgingstjenesten, er en av lederne av vindkraftmotstanden på Frøya og driver Hurran Gård gårdskafe.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...