ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Takker nødetatene for innsatsen:

- Grusomt når liv går tapt

Statsminister Jonas Gahr Støre takker nødetatene for uvurderlig innsats etter raset ved Valsøyfjorden i Heim Kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2022 kl 19:35

ANNONSE
Annonse

- Naturkreftene er sterke, og i går kveld var det Valsøyfjord i Trøndelag som ble rammet, slik starter meldingen fra statsminister Jonas Gahr Støre, som han har lagt ut på Twitter-kontoen sin.

Kvinne omkom

Fredag kveld ble et hus tatt av et jordras ved Valsøyfjorden i Heim kommune. Seks personer var i og rundt huset da skredet gikk. En kvinne i 80-årene omkom i skredet.

- Det er alltid grusomt når liv går tapt, og mine tanker går til de pårørende, fortsetter Støre.

Les også: Eldre kvinne omkom

Fant to-åring

En to år gammel jente oppholdt seg i huset da raset gikk. Hun ble funnet av redningshunden Ches fra Norske redningshunder, som klarte å lokalisere hvor jenta lå i jordmassene.

Les også: Reddet to år gammel jente

Hun hadde funnet en luftlomme i raset, og ble hentet ut og sendt til St. Olavs hospital. Tre personer skal ha lettere skader etter hendelsen og to er uskadd.

- Jeg vil også takke nødetatene for uvurderlig innsats, skriver Støre.

Fjerning av vegetasjon kan være årsak

Skredet gikk i et område det foregår bygging av ny E6 og veibyggingen er en mulig årsak til at det raste. Det sier seksjonsleder i politiet i Orkdal, Randi Fagerholt til Nea Radio.

- Det er slike ting vi må undersøke videre nå med blant annet geotekniker. Det er arbeid i forbindelse med ny E39 i området, bygging av anleggsvei og fjerning av en del vegetasjon. Det kan være en mulig årsak til raset.

Politiet vil fortsette etterforskningen lørdag og gjør en del avhør i saken utover dagen. Så langt er en som jobbet med veibyggingen i området avhørt.

Les også: Har satt krisestab

Nøkkelord

ANNONSE